Procesul lui Dragnea, amanat pentru 3 decembrie de Inalta Curte. Liderul PSD nu s-a prezentat la termen

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu noiembrie 5, 2018 14:07

Procesul lui Dragnea, amanat pentru 3 decembrie de Inalta Curte. Liderul PSD nu s-a prezentat la termen

Inalta Curte de Casatie si Justitie a avut pe ordinea de zi apelul lui Liviu Dragnea impotriva sentintei de 3 ani si 6 luni de inchisoare pentru instigare la abuz in serviciu in dosarul Angajarilor fictive la DGASPC Teleorman. In afara de cateva chestiuni procedurale, magistratii au decis sa amane procesul lui Dragnea pentru data de 3 decembrie. Avocatii inculpatilor au facut mai multe solicitari in acest sens, fiind cazul uneori de tehnici cunoscute pentru tergiversarea dosarelor. 

Unele dintre aceste solicitari au fost respinse de magistrati, insa altele acceptate. De exemplu, in cele din urma, magistratii au acceptat solicitarea avocatilor sa li se dea ragaz sa studieze motivele depuse de ceilalti inculpati pentru apel.

In momentul in care avocatul lui Dragnea a facut aceasta solicitare, presedintele completului l-a intrebat: “Deci nu cere procurorul, cereti dumneavoastra?”.

Magistratii ar fi trebuit astazi sa discute pe probele cerute, sa vada ce accepta si sa citeze martori sau audieri, documente.

Acesta a fost al doilea termen. Pe 8 octombrie, Dragnea a cerut ragaz o luna sa-si angajeze un aparator. La termenul de azi, insa, s-a prezentat cu acelasi avocat pe care l-a avut si in faza de fond, finalizata cu condamnarea de 3 ani si 6 luni cu executare. Cel de-al doilea avocat al lui Dragnea e Flavia Teodosiu, care il reprezinta in procesul de la Curtea de Apel Bucuresti, in care a dat in judecata Inalta Curte, pe motiv ca modul in care au fost formate completurile de 5 judecatori este ilegal.

Luni dimineata, la ICCJ au venit deopotriva sustinatori si contestatari ai liderului PSD. Dragnea nu s-a prezentat insa la termen. El are un program incarcat astazi, de la 12:00 urmand sa aiba loc sedinta Comitetului Executiv al partidului, cu subiecte complicate pe ordinea de zi, de la remanierea Guvernului Dancila, la excluderi ale celor care il critica. Totodata, e de asteptat ca Dragnea sa reactioneze si la cel mai recent scandal mediatic in care este implicat – Teleorman Leaks.

Aparatorii lui Gheorghe Nicusor, Ionel Marineci si Constantin Balaban au explicat ca nu au probe in plus de administrat in faza de apel. Ceilalti avocati si procurorul DNA au spus ca vor avea probe pe care vor sa le administreze in faza de apel.

Magistratii au stabilit ca termenul in vederea formularii si sustinerii probelor va fi pe data de 3 decembrie.

Procurorul DNA a sustinut: “Nu vedem ratiunea unei amanari pentru aceste motive. Lasam instanta sa decida”.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.