Prognoza meteo de Craciun 2019 si Revelion 2020. Ce sanse sunt sa avem zapada de sarbatorile de iarna

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota decembrie 14, 2019 23:34

Prognoza meteo de Craciun 2019 si Revelion 2020. Ce sanse sunt sa avem zapada de sarbatorile de iarna

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a anuntat prognoza meteo de Craciun 2019 si Revelion 2020. Multi dintre romani vor alege sa petreaca sarbatorile de iarna in statiunile montane, insa meteorologii nu ne dau vesti tocmai bune. Potrivit informatiilor disponibile la aceasta ora, sunt sanse mici sa avem zapada de Craciun si de Revelion.  

Sansele unui Craciun cu zapada sunt practic nule, spun meteorologii. Nici macar la munte conditiile meteo nu vor fi favorabile ninsorilor, situandu-se la circa 10%. Practic, vremea va fi asemanatoare cu cea din aceste zile, doar ca temperaturile vor fi cu cateva grade mai scazute.

Astfel, specialistii ANM anunta o influenta foarte mare asupra tarii noastre in resimtirea anticiclonului est-european, care se extinde deasupra sud-estului Europei si intr-o oarecare masura, ciclonii mediteraneeni.

Meteorologii sustin ca temperatura aerului va marca o scadere, in medie, cu 4-6 grade Celsius, fata de ultima luna a toamnei. Nici de Craciun, dar nici de Revelion nu exista sanse sa ninga. De asemenea, pe 31 decembrie ar putea fi sanse minime de ninsoare, dar sunt foarte slabe.

„Sansele unui Craciun cu zapada la nivelul intregii Romanii sunt de 0%. Nu trec de un 10 – 15% nici macar in zonele montane. Tiparul circulatiei atmosferice din aceste zile se va pastra foarte mult timp iar in ceea ce priveste un posibil eveniment major la nivelul stratosferei (SSW), pana la acest moment nu avem parte de niciun semnal care sa bucure”, se anunta in prognoza emisa de ANM.

Sfarsitul lunii decembrie va fi marcat de un fenomen rar, cel de anticiclon. Acesta este potrivit specialistilor meteo, dar si din punct de vedere climatologic, zona in care se afla tara noastra, in respectiva perioada. Se va resimti influenta dorsalei anticilonului est-european, care se afla intr-o extindere continua. Totodata, atunci cand se face cuplajul de anticiclon cu cel de cicloni mediteraneeni, se poate forma si fenomenul de viscol.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.