Propunerea PSD pentru functia de premier la consultarile de la Cotroceni, in asentimentul strazii

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota noiembrie 4, 2015 18:04

Propunerea PSD pentru functia de premier la consultarile de la Cotroceni, in asentimentul strazii

PSD va avea cel putin doua propuneri pentru functia de premier, potrivit unor surse politice, astfel incat Klaus Iohannis sa aiba de unde alege cel mai bun candidat care sa fie sustinut de o majoritate parlamentara. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca deocamdata coalitia PSD-UNPR-ALDE este functionala, astfel ca presedintele Klaus Iohannis va avea de decis cu privire la noul Guvern post Victor Ponta. Totusi, fiecare partid din coalitie va merge pe rand la consultarile de la Cotroceni. Mai jos va prezentam declaratia integrala a lui Liviu Dragnea facuta in aceasta seara. De precizat ca Vasile Dancu si Dacian Ciolos sunt doua nume avansate pe surse ca posibile variante de premieri.

Desi in cursul diminetii circulau zvonuri ca PSD nu ar mai vrea sa faca coalitie de guvernare cu UNPR, informatia este deocamdata incerta, asa cum este si peisajul guvernamental. Presedintele Klaus Iohannis a anuntat intre timp ca va avea consultari cu partidele politice pana cel tarziu vineri, apoi va anunta decizia luata.

Daca UNPR nu va mai fi cu PSD, atunci PSD nu va mai avea acea prioritate la Palatul Cotroceni, in conditiile de regula partidele cu majoritate parlamentara au prioritate la consultarile cu presedintele tarii.

Liviu Dragnea a declarat, miercuri seara, ca PSD si-a schimbat complet modul de a face politica si ca pregateste o noua generatie de lideri politici cu o noua abordare.

Propunerea PSD pentru functia de premier la consultarile de la Cotroceni va fi una in asentimentul strazii, a mai spus Dragnea, care a subliniat ca “suntem foarte atenti la ceea ce solicita populatia”.

Intrebat ce le transmite tinerilor care au iesit sa protesteze pe strazile Capitalei, liderul PSD a raspuns: “Nu le transmit nimic, astept sa-mi transmita ei mie”.

Principalele declaratii facute de Liviu Dragnea:

“Presedintele va avea de decis. Cred ca va cantari foarte bine si ne va spune tuturor ce decide”, a spus Dragnea.

“Este importanta stabilitatea acestei tari. Suntem foarte atenti la ceea ce solicita populatia si trebuie sa ne gandim ca aceasta tara trebuie guvernata. Suntem poate cea mai stabila zona din aceasta zona extrem de framantata. O sa-i prezint presedintelui o solutie care sa aiba in spate o sustinere pentru stabilitatea guvernamentala, dincolo de persoana. Colegii mei erau foarte suparati ca un guvern performant a trebuit sa demisioneze din cauze care nu tin de guvernare. Erau suparati pe cei care trebuiau sa-si dea demisia si nu si-au dat demisia.

Klaus Iohannis sustine revendicarile strazii si anunta consultari cu partidele: Foarte tarziu, guvernul a demisionat. A fost nevoie sa moara oameni

Toti colegii parlamentari au spus ca e f important sa mentinem stabilitatea acestei tari. Nimic nu va maii fi ca inainte. PSD si-a schimbat complet modul de a face politica. 2016 este anul in care vom pregati noua generatie de lideri politici, care sa aiba o alta abordare politica, una care sa nu mai aiba ezitari privind sanctionarea celor care gresesc, o politica care sa tina cont de faptul ca s-a acumulat f multa frustrare generata de o obisnuinta a unora de a nu-si asuma responsabilitati. Sunt frustrari acumulate in randul tinerilor si nu numai pentru ca Romania in astia 25 de ani putea sa aiba abordare, n-a reusit. O noua generatie de lideri politici poate face asta. Se pot gasi oameni care au aceasta abordare. Multi au acest stil, poate nu au fost lasati.

PSD va merge singur la Cotroceni, asa cum merge si ALDE si celelalte partide. Mergem fiecare separat, nu trebuie sa ne tinem de mana, dar inainte vom avea o discutie. Nu am discutat sa rupem coalitia, vom putea discuta mult mai clar dupa ce presedintele va veni cu o solutie.

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus. 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.