Protest al medicilor de 1 Aprilie! Medicii de familie nu mai elibereaza retete compensate, iar consultatiile se vor plati

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota aprilie 1, 2016 11:05

Protest al medicilor de 1 Aprilie! Medicii de familie nu mai elibereaza retete compensate, iar consultatiile se vor plati

Protest al medicilor de 1 Aprilie! Medicii de familie din intreaga tara nu mai elibereaza, vineri, retete compensate, iar consultatiile se vor plati. Deciziile luate de medici vin in semn de nemulţumire faţă de condiţiile din contractul cadru propus de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Prin protestul lor, medicii de familie vor să atragă atenţia autorităţilor că segmentul de medicină de familie este excesiv fiscalizat, iar bugetul alocat acestei ramuri nu a fost majorat aşa cum s-a promis.

Din această dispută, însă, pacienţii sunt cei care au de suferit. Medicii de familie îi roagă pe bolnavi să vină pentru reţete abia la începutul săptămânii viitoare, mai ales dacă nu este o urgenţă. Dacă vor fi cazuri care nu pot fi amânate, pacienţii vor fi redirecţionaţi către spitale.

Şi în privinţa consultaţiilor, tot pacienţii sunt cei care vor alege. Pot opta între a le plăti sau a se întoarce tot săptămâna viitoare.

In acest moment nu există nicio reacţie din partea Casei de Asigurări de Sănătate Bucureşti.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.