PSD ar urma sa o propuna pe Olguta Vasilescu la Ministerul Dezvoltarii, iar pe Mircea Draghici la Transporturi. Surse politice sustin ca Vasilescu ar urma sa ocupe si postul de vicepremier

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu noiembrie 21, 2018 13:39

PSD ar urma sa o propuna pe Olguta Vasilescu la Ministerul Dezvoltarii, iar pe Mircea Draghici la Transporturi. Surse politice sustin ca Vasilescu ar urma sa ocupe si postul de vicepremier

PSD ar urma sa o propuna pe Lia Olguta Vasilescu la Ministerul Dezvoltarii, iar pe Mircea Draghici, trezorier PSD, la Ministerul Transporturilor, sustin surse politice citate de agentiile de presa. Potrivit acestora, fostul ministru al Muncii, ramasa acum fara portofoliu, ar urma sa ocupe si postul de vicepremier in Guvernul Dancila 2.

Amintim ca presedintele Klaus Iohannis a refuzat-o, ieri, pe Lia Olguta Vasilescu pentru Ministerul Transporturilor si pe Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltarii.

Cele doua variante publicate pe surse vin la capatul unei perioade tensionate, marcata de refuzul presedintelui Iohannis de a o accepta pe Lia Olguta Vasilescu la ministerul Transporturilor si pe Ilan Laufer la Dezvoltare.

“Se revoca din functia de membru al Guvernului ministrii Vasilescu, Andrusca, Cojocaru si Bran. Se ia act de demisia ministrului Fifor si se numesc in functia de membru al Guvernului urmatorii: domnul Les, Budai, Badalau, Breaz, Petrescu, domnul Matei (…) Celelalte doua propuneri le consider nepotrivite si vor fi refuzate”, a declarat presedintele Klaus Iohannis.

Constitutional, Iohannis nu ar mai avea dreptul de a refuza propunerile.

Noii ministri ai Cabinetului Dancila acceptati de presedinte au depus juramantul marti la ora 15.30, la Palatul Cotroceni. Si au preluat mandatul Ecaterina Andronescu, noul ministru al Educatiei, Marius-Constantin Budai – ministrul Muncii si Justitiei Sociale; Niculae Badalau – la Economie; Valer-Daniel Breaz – ministrul Culturii si Identitatii Nationale; Alexandru Petrescu – ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale; Constantin-Bogdan Matei – ministrul Tineretului si Sportului; Gabriel-Beniamin Les – ministrul Apararii Nationale.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.