Putin anunta ca Rusia a descoperit tratamentul pentru un virus care ucide mii de oameni

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota ianuarie 14, 2016 13:04

Putin anunta ca Rusia a descoperit tratamentul pentru un virus care ucide mii de oameni

Presedintele Vladimir Putin a anuntat ca Rusia a dezvoltat un tratament pentru virusul Ebola, malarie care a ucis mii de oameni in vestul Africii. Publicul este obisnuit ca Putin sa faca declaratii controversate, acesta nu a divulgat nici numele medicamentului, nici ce rezultate a inregistrat, cine il fabrica sau daca s-au facut studii in acest sens, scrie The Guardian.

“Avem vesti bune. Am dezvoltat un medicament impotriva Ebola, care s-a dovedit a fi foarte eficient in urma testelor, mai eficient decat tratamentele folosite pana acum la nivel mondial”, a declarat Putin.

La randul sau, ministrul rus al Sanatatii, Veronika Skvortsova, a spus, in timpul unei intalniri guvernamentale cu Putin, ca Rusia a dezvoltat un vaccin care este “unic si nu are echivalent in lume”. Desi s-au facut numeroase incercari, in prezent nu exista un vaccin sau tratament autorizat pentru Ebola, iar Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a dat liber la dezvoltarea in ritm rapid a unor medicamente pentru maladia letala. Companiile farmaceutice nu au reusit sa dezvolte pana acum un vaccin care sa isi dovedeasca eficienta la nivel general. Nici numeroasele tratamente nu au dat pana acum semne ca ar functiona la toata lumea. Epidemia de Ebola din tari aflate in vestul Africii a dus, din decembrie 2013, la moartea a peste 11.000 de oameni.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.