Reactia premierului Dacian Ciolos la declaratia lui Viktor Orban

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota decembrie 8, 2016 23:07

Reactia premierului Dacian Ciolos la declaratia lui Viktor Orban

Premierul Dacian Ciolos a reactionat la declaratiile facute de premierul Ungariei, Viktor Orban, la Satu Mare, dar si de o serie de oficiali ungari cu privire la Ziua Nationala a Romaniei. Ciolos a catalogat afirmatiile lui Viktor Orban drept ”neelegante si nepotrivite”.

Reactia premierului a venit prin intermediul purtatorului de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu.

”Premierul Dacian Ciolos considera ca declaratiile facute de premierul Ungariei, Viktor Orban, azi la Satu Mare, precedate de afirmatii ale unor inalti oficiali ungari, in legatura cu Ziua Nationala a Romaniei, sunt neelegante si nepotrivite”, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului.

Amintim ca presa ungara a scris ca ministrul ungar de Externe le-a interzis diplomatilor maghiari sa participe la evenimentele organizate de Ziua Nationala a Romaniei.

Ulterior, vicepremierul Zsolt Semjen a declarat ca Ungaria ar fi trebuit “sa dea cu pumnul in masa” mult mai devreme in relatia cu Romania si ca intotdeauna partea ungara a fost ingaduitoare cu romanii si niciodata nu a exacerbat lucrurile.

S Zsolt Nemeth, seful comisiei parlamentare pentru Afaceri Externe, a afirmat ca la acest moment relatiile romano-ungare sunt “proaste”.

Citeste si: Viktor Orban declara conflict deschis Romaniei: Avem un punct nevralgic. Maghiarii nu au ce sa celebreze pe 1 decembrie

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.