REMANIERE IN GUVERNUL DANCILA: Nicolae Moga propus la Interne, Ramona Manescu la Externe, Mihai Fifor – vicepremier

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota iulie 16, 2019 00:35

REMANIERE IN GUVERNUL DANCILA: Nicolae Moga propus la Interne, Ramona Manescu la Externe, Mihai Fifor – vicepremier

Premierul Viorica Dancila a declarat luni ca CEX al PSD a decis remanierea unor membri ai guvernului. Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, dar si ministrul de Externe, Teodor Melescanu vor fi inlocuiti din functii. 

Viorica Dancila a anuntat ca Ramona Manescu este propunerea pentru Ministerul de Externe, Nicolae Moga pentru Ministerul de Interne si Mihai Fifor pentru functia de vicepremier pe Parteneriate Strategice.

„Am spus colegilor din CEx ca avem doua portofolii de vicepremier la care trebuie sa facem nominalizari, cel pe Parteneriate Strategice ca inca 6 ministere, le-am facut o evaluarea. Am propus schimbare ministrului Carmen Dan cu senatorul Nicolae Moga, de la Constanta, am luat act de a schimba la MAE pe dl Teodor Melescanu cu Ramona Manescu, am propus pe Mihai Fifor pentru functia pe Parteneriate Strategice”, a anuntat Viorica Dancila.

Pentru vicepremier pe probleme economice interimatul se finalizeaza la jumatatea lunii august. „Vom avea o noua discutie legata de acest portofoliu si bineinteles de ministerele aflate in evaluare”, a mai completat Dancila.

Carmen Dan si-a dat demisia din Guvern

Carmen Dan si-a anuntat demisia cu cateva minute inainte de sedinta Comitetului Executiv de luni. Nicolae Moga, propunerea de la Interne, este senator de Constanta in legislaturile 2008-2012, 2012-2016 si 2016-2020. In a doua legislatura, a ocupat si functia de vicepresedinte al Senatului in Biroul Permanent, potrivit Mediafax.

Ramona Manescu s-a alaturat ALDE in anul 2017. Anterior, aceasta a detinut functia de ministru al Transporturilor, in guvernarea Ponta. Europarlamentar din anul 2007, Ramona Manescu a fost coordonator in Comisia pentru Dezvoltare Regionala si membru supleant in Comisia pentru Ocuparea Fortei de Munca si Afaceri Sociale.

Mihai Fifor a fost ministru al Apararii si dupa congresul din aceasta vara este secretar general al PSD.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.