Rusia a atacat pentru prima data Stat Islamic de pe un submarin din Marea Mediterana. VIDEO

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota decembrie 9, 2015 10:53

Rusia a atacat pentru prima data Stat Islamic de pe un submarin din Marea Mediterana. VIDEO

Rusia a atacat pentru prima data Stat Islamic cu rachete lansate de pe un submarin din Marea Mediterana. Anuntul a fost facut, marti, de ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu, care a explicat ca tintele gruparii jihadiste Stat Islamic au fost doua mari pozitii teroriste in provincia Raqqa Rusia, rachetele lansate cauzand daune serioase unor depozite de arme si fabrici de mine. 

“Tintele au fost doua mari pozitii teroriste in provincia Raqqa”, i-a transmis Soigu presedintelui Vladimir Putin intr-o intalnire televizata, adaugand ca rachetele de tip Caliber au fost lansate de pe submarinul Rostov-pe-Don, relateaza Reuters.

“Putem spune cu deplina incredere ca au fost cauzate daune serioase unor depozite de arme, unei fabrici care produce mine si, bineinteles, instalatiilor petroliere”, a afirmat Serghei Soigu.

Ministrul rus al Apararii a mai precizat ca Rusia a informat in avans Israelul si SUA de planul sau de a lansa rachete de pe un submarin. El a mai precizat ca, in ultimele trei zile, fortele aeriene ruse au efectuat peste 300 de zboruri deasupra Siriei si au lovit peste 600 de tinte de diverse tipuri.

Bombardierele ruse care zboara deasupra Siriei sunt insotite de avioane de lupta, asa cum a dispus Putin, a adaugat ministrul apararii.

Rusia a inceput sa intervina direct in razboiul civil din Siria la sfarsitul lunii septembrie prin atacuri aeriene menite a-si sprijini aliatul, presedintele sirian Bashar al-Assad.

Insa interventia a avut si consecinte nedorite, asa cum s-a intamplat atunci cand Turcia a doborat un avion de lupta rus la frontiera cu Siria sub pretextul ca acesta a incalcat spatiul sau aerian, acuzatie negata de Rusia.

Pe de alta parte, Putin i-a spus lui Soigu ca anchetatorii rusi ar trebui sa deschida cutia neagra a avionului rus numai in prezenta unor experti internationali, “pentru a documenta totul cu atentie”.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.