Se construieste un nou pod Giurgiu – Ruse peste Dunare fara cheltuieli publice

Delia Ion
By Delia Ion septembrie 11, 2017 08:47

Se construieste un nou pod Giurgiu – Ruse peste Dunare fara cheltuieli publice

Romania si Bulgaria vor discuta la o sedinta interguvernamentala, in octombrie, constructia unui nou pod Giurgiu – Ruse peste Dunare. Anuntul a fost facut de premierul bulgar Boiko Borisov, care a adaugat ca constructia nu va necesita cheltuieli publice, deoarece va fi finantata de taxa de trecere, a precizat el duminica, informeaza novinite.com.

Borisov a apreciat ca al doilea pod peste Dunare, in apropiere de Ruse, va avea un efect economic pozitiv asupra orasului bulgar.

In august, oficialitati locale din Ruse si Giurgiu au aratat ca traficul peste podul existent s-a dublat fata de anul trecut, iar podul nu mai face fata. Cresterea capacitatii punctelor de control la frontiera de pe ambele maluri reprezinta o solutie pe termen scurt, au apreciat participantii la o reuniune de lucru romano-bulgara.

Podul Giurgiu-Ruse inaugurat in 1954 a fost supus ultima oara unei reparatii capitale in 1997. Podul Calafat-Vidin inaugurat in 2013 a preluat o parte din traficul transfrontalier intre Romania si Bulgaria.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.