Secretarul general al Guvernului: Decizia unei reorganizari guvernamentale apartine coalitiei care, in mod sigur, a gandit si pasii urmatori

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota aprilie 22, 2019 12:47

Secretarul general al Guvernului: Decizia unei reorganizari guvernamentale apartine coalitiei care, in mod sigur, a gandit si pasii urmatori

Secretarul general al Guvernului, Toni Grebla, a declarat, luni, ca decizia unei reorganizari guvernamentale apartine coalitiei care, in mod sigur, a gandit si pasii urmatori, in functie de raspunsul presedintelui la propunerea de remaniere.

Intrebat daca scenariul reorganizarii guvernamentale este mai plauzibil decat remanierea, Toni Grebla a afirmat ca decizia apartine coalitiei.

”Aceasta este o decizie a coalitiei. In mod sigur, coalitia a gandit si pasii urmatori, in functie de rectia presedintelui Romaniei”, a spus Toni Grebla.

Grebla a adaugat ca au fost trimise la Cotroceni propunerile si se asteapta reactia presedintelui. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sambata, ca presedintele Klaus Iohannis abia marti ”ar da un semn de viata” in legatura cu remanierea guvernamentala.

”Luni o sa avem o intalnire in coalitie, impreuna cu doamna prim-ministru, si o sa stabilim ce facem. Am inteles ca abia marti presedintele ar da un semn de viata, nu stiu daca da un raspuns. Doamna prim-ministru a discutat cu dumnealui, cred ca miercuri sau joi, si i-a spus ca marti o sa discute, ca zilele acestea nu poate”, a declarat, sambata, la Iasi, Liviu Dragnea.

Premierul Viorica Dancila a trimis, miercuri seara, la Cotroceni propunerea de revocare a lui Tudorel Toader de la Ministerul Justitiei si demisiile Rovanei Plumb si Nataliei Intotero, candidati la europarlamentare, de la Ministerul Fondurilor Europene, respectiv, de la cel al Romanilor de Pretutindeni.

De asemenea, a trimis si propunerile de inlocuitori: Eugen Nicolicea (Justitie), Oana Florea (Fonduri Europene) si Liviu Brailoiu (Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni). Ulterior, premierul a trimis si demisia ministrului Justitiei.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat joi, referindu-se la propunerile de remaniere, ca, primind acele scrisori si-a pus intrebarea ce se doreste cu aceasta remaniere, iar prima sa impresie este ca se face pentru ca lucrurile sa mearga mai prost.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.