SPANIA: Mii de oameni au demonstrat la Madrid impotriva austeritatii

Corina Alexandru
By Corina Alexandru martie 22, 2015 20:39

SPANIA: Mii de oameni au demonstrat la Madrid impotriva austeritatii

SPANIA – Mii de oameni au demonstrat la Madrid pentru “mancare, locuinte, slujbe si demnitate”. Peste 300 de organizatii si sindicate sociale s-au mobilizat si au protestat sambata, in capitala Spaniei, blamand privatizarile care “au saracit sanatatea, educatia, stalpii civilizatiei”.

Taierile bugetare efectuate intre 2012 si 2014, somajul, economia grav afectata, tinerii cu varste cuprinse intre 16 şi 25 obligati sa plece in alte tari la munca sunt doar cateva dintre motivele care au strans in centrul Madridului coloane de manifestanti din intreaga tara .

Marsul demnitatii a fost totodata si un mars impotriva austeritatii.

Citeste si: In Vietnam, salvarea padurii vine de pe Facebook

Oamenii care au protestat si-au aratat nemultumirea ca toate privatizarile facute au saracit sanatatea, educatia, stâlpii civilizatiei. De altfel, toate aceste sectoare au avut de suferit din cauza taierilor bugetare de aproape 150 de miliarde de euro operate de guvernul spaniol intre 2012 si 2014.

Economia Spaniei continua sa fie grav afectata, desi anul trecut dadea semne ca isi revine. Somajul in Spania se situeaza la aproape 24%.

Situatia este si mai grava in randul tinerilor: jumatate din cei cu vârste cuprinse intre 16 si 25 de ani nu au loc de munca.

Satui de populari si socialisti, cele doua partide care domina de mai bine de 3 decenii scena politica, spaniolii isi intorc atentia spre formatiuni noi – partidul de stanga, anti-austeritate, Podemos si Ciudadanos, formatiune de centru-dreapta.

Un prim test are loc duminica, in scrutinul local din Andaluzia, una dintre cele mai sarace regiuni din Spania.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.