Studiul de fezabilitate la autostrada Iasi – Targu Mures, revizuit tehnic

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota noiembrie 5, 2013 20:48

Studiul de fezabilitate la autostrada Iasi – Targu Mures, revizuit tehnic

Autostrada Iasi – Targu Mures mai face un pas pe drumul lung pana la demararea efectiva a lucrarilor. Studiul de fezabilitate al autostrazii Iasi-Targu Mures va fi revizuit tehnic si valoric, deoarece documentul initial prevede o lucrare cu un grad ridicat de complexitate si cu un cost de executie substantial.

Acesta este raspunsul dat de ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, deputatului de Suceava Ovidiu Iane (PSD), care i-a adresat o intrebare privind intentiile MT in legatura cu constructia tronsonului de autostrada Ungheni – Iasi – Targu Mures.

Iane este de parere ca pentru dezvoltarea zonei este nevoie de o infrastructura de conectare care sa faca din Moldova o regiune perfect adaptata si legata de restul tarii.

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a precizat ca, in urma negocierilor cu Comisia Europeana, sectorul Targu Mures – Iasi a fost inclus in structura TEN-T centrala.

Potrivit MT, pentru optimizarea costurilor de realizare a acestui tronson se are in vedere impartirea lui pe subsectoare si totodata, avand in vedere revizuirea studiului de fezabilitate, se analizeaza posibila includere a subsectoarelor cu complexitate deosebita in cadrul proiectelor cu finantare europeana.

Autostrada Iasi – Targu Mures ar urma sa aiba aproape 300 de kilometri si va strabate patru judete, respectiv Iasi, Neamt, Harghita si Mures.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.