SUMMIT EXTRAORDINAR UE pe tema refugiatilor, la 23 septembrie. Reuniunea, ceruta cu insistenta de Germania si Franta

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota septembrie 17, 2015 16:47

SUMMIT EXTRAORDINAR UE pe tema refugiatilor, la 23 septembrie. Reuniunea, ceruta cu insistenta de Germania si Franta

Presedintele Comisiei Europene (CE), Donald Tusk, a anuntat, joi, ca a convocat un summit extraordinar pe data de 23 septembrie, in cadrul caruia se va discuta despre criza refugiatilor. Summitul liderilor europeni va avea loc la o zi dupa intalnirea ministrilor de interne.

Summitul sefilor de stat si de guvern a fost cerut cu insistenta de cancelarul german Angela Merkel si de presedintele Frantei Francois Hollande.

Romania refuza cotele obligatorii de imigranti la reuniunea JAI, a anuntat Iohannis

UNGARIA vs ROMANIA: Tensiuni din cauza gardului de la granita, Consiliul Europei ii ia la intrebari pe unguri privind noile masuri adoptate

Solicitat de Germania și Austria, summitul va avea loc miercuri, începând cu ora locală 18.00, a scris Tusk într-o postare pe Twitter.

Miniștrii de interne din statele UE nu au reușit să ajungă la un acord luni asupra schemei de redistribuire a 120.000 de refugiați propusă de Comisia Europeană, aceștia urmând să se reunească și ei marți, 22 septembrie, în preziua noului summit extraordinar la nivel de șefi de stat și de guvern, pentru a discuta din nou.

Donald Tusk anunțase în prealabil că va lua joi o decizie în privința convocării unui summit extraordinar al Consiliului European, după consultări cu statele membre.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.