Taxa de solidaritate de 2% se va aplica la toate salariile si va reveni angajatorului, anunta Ministerul Finantelor

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu octombrie 19, 2017 15:50

Taxa de solidaritate de 2% se va aplica la toate salariile si va reveni angajatorului, anunta Ministerul Finantelor

Guvernul introduce o noua taxa in salariile romanilor care se va numi taxa de solidaritate si va fi de 2% din toate veniturile, aceasta revenind angajatorului, a declarat ministrul Finantelor, Ionut Misa, intr-o interventie la Antena 3. Noua taxa de solidaritate nu va insemna o taxa in plus sau o crestere salariala si va fi aplicata la fondul de salariu, a tinut sa sublinieze ministrul.

Rugat sa dea mai multe informatii in legatura cu asa-numita taxa de solidaritate de 2%, ministrul Ionut Misa a precizat ca se refera o taxa reglementata si printr-o directiva europeana, pe care o plateste angajatorul la fondul de salarii.

“Este o directiva europeana care reglementeaza pentru fondul de salarii o anumita taxa (…) O plateste angajatorul la fondul de salarii, sa aiba si el o responsabilitate fata de bugetul de stat”, a precizat ministrul Finantelor.

Te-ar putea interesa si: Impozitul zero pentru salariile sub 2.000 de lei nu se aplica in 2018, impozitul pe venit scade la 10% de la 1 ianuarie 2018

SPLIT TVA. Primele probleme sesizate la doua saptamani de la aplicarea platei defalcate a TVA

Ionut Misa a insistat ca aceasta taxa “nu poate sa insemne o taxa in plus sau crestere salariala”.

“E o taxa ce se aplica la fondul de salariu, care nu poate fi eliminata sau comasata cu alte categorii de contributii”, a adaugat el.

TAXA DE SOLIDARITATE. Premierul Tudose: Nu e o taxa pe persoane juridice, ci pentru persoane fizice

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.