Theresa May si-a prezentat demisia, dar va ramane in functie pana cand partidul va desemna noul premier al Marii Britanii

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota iunie 8, 2019 11:52

Theresa May si-a prezentat demisia, dar va ramane in functie pana cand partidul va desemna noul premier al Marii Britanii

Sefa Guvernului de la Londra, Theresa May si-a prezentat scrisoarea de demisie Comitetului 1922 al Partidului Conservator, dar va ramane in functie pana cand partidul va desemna un alt premier. May a dat, astfel, startul cursei pentru succesiune in urma careia va fi stabilit noul prim-ministru al Marii Britanii. 

Theresa May a anuntat in urma cu doua saptamani ca va demisiona in data de 7 iunie. Unsprezece membri de vaza ai Partidului Conservator doresc sa o inlocuiasca pe May in Downing Street 10. Partidul Conservator isi va anunta liderul si, implicit, premierul, pe 22 iulie.

Demisia sa se datoreaza opozitiei din Parlament la planurile cabinetului sau de a gestiona iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana.

Theresa May va ramane prim-ministru si presedinte interimar al partidului pana cand parlamentarii si membrii Partidului Conservator vor alege un nou lider dupa un proces care ar urma sa dureze mai multe saptamani.

Candidaturile pentru conducerea Partidului Conservator pot fi depuse cel mai tarziu luni, la 16.00 GMT.

Fiecare candidat trebuie sa fie deputat conservator si are nevoie de sprijinul a cel putin opt deputati conservatori. Grupul parlamentar conservator reunit in “Comitetul 1922” a decis sa mareasca acest numar de sustineri fata de cel din procesele anterioare de alegere a premierului si sefului partidului, pentru a elimina din start candidatii slabi si cu sanse foarte mici.

 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.