TOLO: Hexi Pharma are birourile intr-un bloc al SRI

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota iunie 9, 2016 16:59

TOLO: Hexi Pharma are birourile intr-un bloc al SRI

Jurnalistul Catalin Tolontan a publicat pe blogul sau o informatie potrivit careia compania Hexi Pharma ar fi avut birourile intr-un bloc care a apartinut Serviciului Roman de Informatii (SRI). Tolontan citeaza o sursa din Primaria Generala potrivit careia institutia a inchiriat spatiul catre Universitar Farma in 2004, iar ulterior, Universitatr Farma s-a transformat in Hexi Pharma. Desigur, Hexi Pharma are multe spatii, dar unul dintre acestea ar fi fost si fostul bloc al SRI.

Investigatia lui Catalin Tolontan arata ca unul dintre blocurile in care Hexi Pharma avea birourile, situat in centrul Capitalei, a fost construit de SRI. Purtatorul de cuvant al SRI, Ovidiu Marincea, a declarat, ulterior, ca nu exista nicio legatura cu SRI si prezenta Hexi Pharma in acele spatii.

“Colegii mei au confirmat: informatiile sunt corecte, in sensul in care acel bloc ne-a apartinut. Dar nu exista nicio legatura cu Hexi Pharma, acel spatiu a ramas Primariei, care l-a inchiriat cui a dorit. Tot incercati sa faceti o legatura cu SRI, dar nu exista”, a declarat Ovidiu Marincea, pentru Tolo.ro.

Potrivit tolo.ro, blocul in discutie este situat in Bd Goga nr. 14, la capatul Pasajului Marasesti, cum vii dinspre Biblioteca Nationala. La scara 2, blocul are parter si etajul 1, ocupate de Hexi Pharma si inca 9 etaje. Jurnalistul, care citeaza o sursa din Primaria Capitalei, mai noteaza ca la inceputul anilor 2000, municipalitatea “a luat cateva cladiri din zona si le-a dat unor institutii de forta”.

“Blocul din bulevardul Goga nr. 14, cu cele doua scari ale sale, tronsoanele 1 si 2, unde este sediul Hexi Pharma, a ajuns in mod sigur la un serviciu secret”, spune sursa citata, care nu stie insa exact despre ce serviciu este vorba.

Sursa citata precizeaza ca Primaria a pastrat spatiul de la parter, care a fost inchiriat catre Universitar Farma in 2004. Ulterior, Universitar Farma s-a transformat apoi in Hexi Pharma.

“- Nu era un bloc. Noi am luat o structura. Pe care am construit-o. Este imposibil sa gasim atat de repede documentele. Oricum, inainte de 2002 l-am preluat, cred ca mai demult.
– Apartamentele au fost cumparate de angajatii Serviciului?
– Da. Iar unii locuiesc in continuare acolo. Altii poate ca nu. Oricine poate sta in acel bloc acolo. E un bloc absolut normal, detinut de proprietarii apartamentelor, ca orice bloc.
– Noi stim ca, prin contract, Primaria a pastrat spatiile de jos pe care le-a dat?
– Da, asa e. Spatiul Hexi Pharma n-a fost niciodata al nostru. De fapt, acum sunt multe firme acolo, la parter”, este un fragment din discutia purtata de Catalin Tolontan cu Ovidiu Marincea.

Mai multe pe aceasta tema pe site-ul tolo.ro

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.