Un student a fost proprietarul domeniului google.com timp de un minut

Delia Ion
By Delia Ion mai 30, 2017 12:42

Un student a fost proprietarul domeniului google.com timp de un minut

Google i-a platit 12.000 de dolari lui Sanmay Ved, un student care a detinut domeniul google.com un minut, timp in care s-a remediat eroarea de sistem care a permis achizitia respectiva.

Sanmay cauta domenii web disponibile si a descoperit cu surprindere ca domeniul google.com este liber si poate fi achizitionat. Nu a stat pe ganduri si a platit suma de 12 dolari si, dupa ce comanda i-a fost verificata, a primit un email in care era anuntat ca achizitia a fost facuta cu succes.

Respectivul student nu s-a bucurat insa foarte mult de mandria de a fi proprietarul domeniului google.com caci, un minut mai tarziu, a primit un nou email prin care i se aducea la cunostiinta ca achizitia domeniului web a fost anulata din motive tehnice.

Sanmay Ved nu a cerut o recompense financiara pentru ca a descoperit aceasta vulnerabilitatea in sistem, dar Google i-a oferit o recompensa financiara din proprie initiativa.

Suma inintiala a fost mai mica, dar cei de la Google au decis sa dubleze suma cand au aflat ca Sanmay Ved a donat recompense catre o asociasie caritabila.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.