Ungaria a demarat un program de ajutorare a maghiarilor defavorizati din Bazinul Carpatic

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu martie 3, 2018 13:46

Ungaria a demarat un program de ajutorare a maghiarilor defavorizati din Bazinul Carpatic

Ungaria a lansat un program de ajutorare a maghiarilor defavorizati din Bazinul Carpatic, prin care acestia sa “traiasca omeneste” si sa scape de saraciePotrivit agentiei MTI, Fondul de Adminstrare a Subvenţiilor pentru Resursele Umane (Emet) şi Serviciul de Ajutor Maltez din Ungaria (MMSZ) au demarat un program de ajutorare a maghiarilor defavorizati din Bazinul Carpatic, în valoare de 900 de milioane de forinţi proveniţi din fonduri europene, au anunţat vineri la Budapesta instituţiile implicate. 

Proiectul va avea o durata de 3 ani si prevede sa fie ajutaţi 13.000 de maghiari defavorizaţi care locuiesc în Ungaria şi în afara graniţelor. Secretarul de stat a aratat ca “avem încredere că pentru mulţi oameni este şansa de scăpa din ghearele sărăciei”.

Oficialul de la Budapesta a mai precizat ca este totodată un scop social şi al politicilor naţionale să acordăm fiecărui maghiar de peste hotare “posibilitatea de a trăi omeneşte”.

Potrivit materialelor de presă prezentate proiectul coordonatorului consorţiului, MMSZ, şi al partenerului de consorţiu Emet va fi realizat din suma de 911 milioane de forinţi proveniţi din fonduri europene, în cardul programului Széchenyi 2020. Proiectul contribuie prin comunicarea de bune practici, consolidarea colaborării, precum şi prin ameliorarea problemelor sociale concrete la eliminarea discrepanţelor din Bazinul Carpatic.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.