USR se apara dupa autodenuntul lui Mircea Kivu: Suntem un partid modern si pro-european

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu mai 19, 2017 13:47

USR se apara dupa autodenuntul lui Mircea Kivu: Suntem un partid modern si pro-european

Uniunea Salvati Romania se apara dupa autodenuntul lui Mircea Kivu, in care a aratat ca a fost colaborator al Securitatii sub numele de cod „Mihai”. Ca reactie la acest autodenunt, USR sustine ca un partid modern si pro-european si sustine ca Mircea Kivu a fost colaborator al partidului in perioada campaniei electorale, dar ca acesta nu este membru USR.

USR arata intr-un comunicat de presa ca valorile USR se bazeaza pe democratie interna, integritate si transparenta fata de membrii USR si fata de societate. Totodata, partidul precizeaza ca „a luat act cu surprindere” de autodenuntul lui Kivu, precizand ca Macesta a fost un colaborator din perioada campaniei electorale, dar nu este membru USR.

„Mircea Kivu nici nu ar fi putut sa devina membru USR intrucat toti membrii partidului sunt evaluati, inainte de admitere, pe baza unor criterii de integritate, iar printre acestea se numara si colaborarea cu fosta Securitate sau detinerea de functii de conducere in cadrul Partidului Comunist Roman,” precizeaza acestia.

„USR este un partid modern si pro-european care se disociaza ferm, explicit si neechivoc de tot ceea ce a insemnat regimul comunist si reminiscentele sale. Valorile USR se bazeaza pe democratie interna, integritate si transparenta fata de membrii USR si fata de societate” incheie acestia comunicatul.

Sociologul Mircea Kivu a recunoscut, intr-o postare pe contul sau de Facebook, ca a colaborat cu Securitatea sub numele de cod „Mihai”. Acesta vorbeste despre „niste amenintari voalate” ca si-ar fi putut pierde postul dar admite ca principalul motiv pentru care a semant acordul de colaborare a fost „lasitatea”.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.