USR sustine solicitarea lui Iohannis de demisie a premierului Dancila

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu aprilie 27, 2018 13:21

USR sustine solicitarea lui Iohannis de demisie a premierului Dancila

USR a transmis vineri că susține demersul președintelui Klaus Iohannis privind demisia premierului Viorica Dăncilă, precizând că șeful statului a dat deja prea multe șanse PSD.Președintele a dat deja prea multe șanse PSD, prin numirea celor trei premieri în cursul unui singur an. USR mai precizeaza că PSD a dovedit ca nu este în stare să guverneze România

”USR susține solicitarea președintelui Iohannis și așteptă demisia premierului. Acest conflict între Guvern și președinte poate să arunce România în haos! Președintele a dat deja prea multe șanse PSD, prin numirea celor trei premieri în cursul unui singur an, acest partid nu este în stare să guverneze România”, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii.

Citeste si: Presedintele Iohannis ii cere demisia premierului Dancila: Ii retrag increderea si ii cer demisia. D-na Dancila nu face fata pozitiei de prim-ministru al Romaniei

Președintele Klaus Iohannis i-a cerut vineri demisia premierului Viorica Dăncilă, precizând că aceasta nu a înțeles obligațiile ce îi revin conform jurământului depus la învestirea în funcție și nu face altceva decât să execute ordinele de partid. Iohannis a mai spus că Dăncilă nu face față poziției de premier, transformă Guvernul într-o vulnerabilitate, refuză să respecte Constituția și principiul colaborării loiale între autoritățile statului.

Decizia lui Iohannis vine după ce premierul a fost în Israel și a susținut în guvern un memorandum secret pentru relocarea ambasadei la Ierusalim, fără consultarea șefului statului. De asemenea, Dăncilă a refuzat să meargă vineri la discuțiile convocate de Iohannis pe tema conflictului dintre executiv și BNR.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.