Va candida Tariceanu la alegerile prezidentiale din 2019?

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu aprilie 29, 2018 13:43

Va candida Tariceanu la alegerile prezidentiale din 2019?

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, sambata, intr-o interventie la Romania TV, ca nu a luat deocamdata o decizie privind candidatura sa la alegerile prezidenţiale din 2019, insa a subliniat ca hotararea se va lua in coalitie la un moment pe care il va considera oportun.

Tariceanu a mai subliniat ca mai important este mesajul candidaturii, care trebuie sa sublinieze ruptura de actualul stil prezidential si de statul paralel.

“Este o discuţie (candidatura sa la prezidenţiale – n.r.) care este deliciul presei în ultima perioadă, iar multi din presă folosesc acest subiect ca motiv de dezbinare în coaliţie. Nu am luat o decizie, vom lua o decizie prin consultări în coaliţie la un moment pe care îl vom considera oportun, dar mai important decât cine va candida este ce ne propunem şi cred că trebuie să venim cu un mesaj clar care să semnifice ruptura de actualul stil prezidenţial, de statul paralel, de un sistem care acoperă abuzurile împotriva cetăţenilor. (…) Trebuie să marcăm o ruptură completă şi să vedem ce rol are preşedintele. Am pledat de-a lungul timpului că este important ca România să se apropie de o republică parlamentară, şi nu una prezidenţială, pentru că acumularea de putere în mod necontrolat duce la excese”, a declarat liderul ALDE.

Tariceanu a mai afirmat ca preşedintele Klaus Iohannis nu are niciun interes politic să o revoce pe Laura Kodruţa Kovesi şi “să ia măsuri împotriva abuzurilor din Justiţie”, întrucât electoratul său vrea “sânge pe pereţi”. “Atâta îi duce mintea”, a spus Tăriceanu despre electoratul preşedintelui Iohannis.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.