Val de caldura peste Marea Britanie de bank holiday. Meteorologii anunta 27 de grade in Londra si in sud-estul Angliei

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu mai 5, 2018 00:21

Val de caldura peste Marea Britanie de bank holiday. Meteorologii anunta 27 de grade in Londra si in sud-estul Angliei

Marea Britanie se va bucura de un val de caldura neobisnuit in acest week-end, dar si de sarbatoarea bank holiday de luni. Va fi un record de temperatura pentru luna mai, spun meteorologii, care precizeaza ca in Londra si in sud-estul Angliei, temperaturile ar putea urca pana la 27 de grade Celsius luni, doborand recordul actual de 23.6 grade inregistrat in anul 1999, relateaza RoNews.co.uk, citand The Independent.

Meteorologii au declarat pentru The Independent ca sarbatoarea bank holiday de la inceputul lunii mai ar putea fi cea mai calda din istoria acestei zile, introdusa in anul 1978.

Vremea va fi un pic mai rece in sud-vestul Angliei, in Scotia si Irlanda de Nord, unde se asteapta temperaturi cuprinse intre 18 grade C si 22 grade C in cea mai mare parte a zonelor mentionate.

Temperaturile vor creste treptat, in weekend, cu o maxima de 23 de grade C sambata, iar duminica valorile termice vor fi practic de vara.

In Irlanda de Nord si Scotia vremea va fi ceva mai racoroasa, cu nori si cateva ploi. Mai cald va fi in estul Scotiei, unde si soarele va straluci pe cer mai mult decat in restul tarii.

In a doua parte a saptamanii urmatoare, temperaturile vor reveni la normalul acestei perioade, au mai precizat meteorologii britanici.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.

Ultima ora