Victor Ponta s-a intalnit in Arabia Saudita cu regele Salman Bin Abdulaziz Al Saud. Vizita continua in Qatar, Kuweit si Emiratele Arabe

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota aprilie 30, 2015 17:28

Victor Ponta s-a intalnit in Arabia Saudita cu regele Salman Bin Abdulaziz Al Saud. Vizita continua in Qatar, Kuweit si Emiratele Arabe

Premierul Victor Ponta a ajuns in Arabia Saudita, joi, unde s-a intalnit cu regele Salman Bin Abdulaziz Al Saud si cu ministrul saudit al Comertului si Industriei, Tawfig Fawzan Alrabia, acesta din urma fiind si cel care l-a intampinat pe premierul roman pe Aeroportul International din Riad. Este prima oprire a lui Victor Ponta in cadrul turneului pe care il efectueaza in tarile arabe din Golf, urmatoarele vizite fiind in Qatar, Statul Kuweit si Emiratele Arabe Unite. Anul 2015 marcheaza implinirea a 20 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice dintre Romania si Arabia Saudita. Mai jos puteti vedea cateva imagini video de la intalnirea lui Victor Ponta

Amintim ca Victor Ponta efectueaza, in perioada 30 aprilie – 5 mai, un turneu in tarile arabe din Golf, respectiv Regatul Arabiei Saudite, Statul Qatar, Statul Kuweit si Emiratele Arabe Unite. Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul este insotit “de o importanta delegatie guvernamentala, pe domeniile identificate ca fiind de interes comun”, de reprezentanti ai Camerei de Comert si Industrie a Romaniei si de o delegatie a Parlamentului.

“Principalele obiective ale acestui turneu sunt dinamizarea dialogului politico-diplomatic, aprofundarea relatiilor economice si diversificarea dialogului sectorial. Vizita va reprezenta o etapa importanta in planul relatiilor bilaterale cu toate cele patru state, fiind prima vizita a unui prim ministru roman, de la stabilirea relatiilor diplomatice, in Qatar si Arabia Saudita, prima vizita la nivel de prim ministru in ultimii 24 ani in Emiratele Arabe Unite (ultima vizita a avut loc in mai 1991) si in ultimii 12 ani in Kuweit (ultima vizita a avut loc in iunie 2003)”, a anuntat Guvernul, precizand totodata ca in acest an se implinesc 20 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice dintre Romania si Arabia Saudita, precum si 25 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice dintre Romania si Statul Qatar.

Executivul a mai precizat ca vizita are ca scop si consolidarea relatiilor comerciale, “cu potential important de crestere si diversificare” si atragerea de investitii din aceste tari in diverse sectoare.

“Vor fi abordate propuneri de proiecte si programe de dezvoltare a colaborarii in diverse sectoare, precum constructiile, infrastructura, agricultura, industrie, energie (petrol si gaze), IT, turism, sanatate. De asemenea, vor fi discutate si aspecte privind cooperarea in domeniul universitar”, se mai arata in comunicatul Guvernului.

Totodata, in cadrul vizitei vor fi prezentate “progresele in plan economic, oportunitatile de afaceri si investitii in Romania”, vor fi semnate o serie de acorduri si protocoale de cooperare bilaterala in domeniile afacerilor externe, educatiei si cercetarii, evitarea dublei impuneri, protejarii investitiilor, turism, sanatate, transport aerian, petrol si gaze.

In cadrul intalnirilor vor fi abordate si teme privind evolutiile de securitate din regiune.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.