Viktor Orban va adopta o lege anti-Soros si anti-ONG. Intr-un discurs recent, Orban spunea ca va lupta impotriva implementarii “planului Soros”

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu aprilie 9, 2018 16:44

Viktor Orban va adopta o lege anti-Soros si anti-ONG. Intr-un discurs recent, Orban spunea ca va lupta impotriva implementarii “planului Soros”

Nationalistul Viktor Orban, al carui partid a castigat alegerile de duminica, va adopta o lege anti-Soros si anti-ONG. Un purtator de cuvant al Fidesz a declarat ca Ungaria va adopta, in luna mai, legea prin care toate organizatiile neguvernamentale care sustin drepturile imigrantilor sau care reprezinta “o amenintare la adresa securitatii nationale” vor fi interzise. 

Proiectul de lege a fost propus in cadrul campaniei anti-imigranti a premierului ungur Viktor Orban, care il vizeaza pe omul de afaceri George Soros. Partidul Fidesz a prezentat proiectul in Parlament in luna februarie.

Janos Halasz, un purtator de cuvant al partidului Fidesz, a declarat ca noul Parlament ar putea aproba legea, avand majoritatea.

Iti recomandam si: Rezultatele alegerilor din Ungaria: Fidesz, partidul anti-imigratie al lui Viktor Orban, a obtinut 133 din cele 199 de locuri in Parlament

Proiectul propune si o taxa de 25% pentru persoanele care doneaza organizatiilor neguvernamentale care sustin imigratia in Ungaria.

Alianta de guvernamant Fidesz – Partidul Popular Crestin Democrat (KDNP) a castigat alegerile parlamentare din Ungaria cu 49,5% din voturi, care ii vor aduce doua treimi din locurile in Parlament.

In luna februarie, Viktor Orban a declarat, in cadrul unui discurs de aproape o ora la Budapesta, ca imigratia “a proiectat o umbra asupra Europei” si a subliniat ca guvernul sau va lupta impotriva implementarii asa-numitului “Plan Soros”.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.