Viza in Marea Britanie pentru imigrantii cu varste sub 30 de ani. Masura se afla in analiza la Guvern

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu august 9, 2017 13:45

Viza in Marea Britanie pentru imigrantii cu varste sub 30 de ani. Masura se afla in analiza la Guvern

Guvernul de la Londra ar putea introduce o viza speciala pentru imigrantii europeni cu varste sub 30 de ani, care sa le permita sa lucreze in Marea Britanie dupa iesirea efectiva din Uniunea Europeana (UE). Masura ar putea fi aplicata la sugestia unei cercetari independente comandate de guvernul de la Londra, transmite ronews.co.uk, site-ul romanilor din Marea Britanie.

Studiul a fost elaborat de Comisia Consultativă asupra Imigrației si demonstreaza că tinerii sub 30 de ani au îmai mulți ani de viață activă și prin urmare ei vor plăti mult timp impozite statului, reprezentând în același timp un risc mai redus pentru sistemul de asistență socială.

Ideea este inspirată din politicile privind imigrația practicate de Australia, Noua Zeelandă și Canada, țari mai flexibile față de imigranții lucrători temporari cu vârste sub 30 de ani, și vine în întâmpinarea solicitărilor mediului de afaceri, care se teme că în urma Brexitului și a măsurilor de limitare a imigrației va fi îngreunată găsirea forței de muncă.

De remarcat ca guvernul de la Londra are deja un acord de acest timp cu cele trei țări menționate, plus Japonia, ce permite tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani să obțină un loc de muncă în Marea Britanie.

Cu privire la imigrația provenită din statele Uniunii Europene, în raport se sugerează guvernului britanic ca după Brexit să accepte numai lucrătorii calificați.

”Teoria economică arată că este mai probabil ca imigranții să aducă beneficii economice atunci când abilitățile lor sunt diferite de cele ale populației locale”, explică autorii studiului.

Vezi si: Romanii si europenii din Marea Britanie vor trebui sa se inregistreze pentru a lucra oficial in UK dupa Brexit 

Marea Britanie ar putea restrictiona vizele pentru studenti pentru a stopa migratia 

Cetatenii UE vor putea ramane in Marea Britanie doar daca au permise de munca

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.