Vladimir Putin l-a felicitat pe Donald Trump si a insistat pe restabilirea relatiilor Rusia – SUA

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota noiembrie 9, 2016 17:48

Vladimir Putin l-a felicitat pe Donald Trump si a insistat pe restabilirea relatiilor Rusia – SUA

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a felicitat, miercuri, pe republicanul Donald Trump pentru victoria obtinuta in fata democratei Hillary Clinton. Irintr-o telegrama transmisa de liderul de la Kremlin se arata ca Rusia isi doreste ca dialogul dintre cele doua state sa serveasca intereselor celor doua tari, mai ales pe probleme internationale.

Vladimir Putin si-a exprimat “speranta pentru un efort comun care sa scoata relatiile Rusia – SUA din starea de criza in care se afla acum”. Totodata, Putin si-a mai aratat disponibilitatea de a colabora cu Trump pentru a rezolva problemele internationale presante”.

“Cunosc declaratiile lui Trump despre restabilirea relatiilor dintre Rusia si Statele Unite ale Americii. Nu este o cale usoara, dar suntem pregatiti sa facem totul pentru a ca relatiile ruso-americane sa revina pe o traiectorie stabila de dezvoltare”, a declarat Putin, miercuri, in cadrul unei ceremonii pentru a primi scrisorile de acreditare de la noi ambasadori străini.

Amintim ca Donald Trump a fost ales, azi-noapte, noul presedinte al Statelor Unite ale Americii (SUA), dupa ce a invins-o pe democrata Hillary Clinton. Marii lideri ai lumii si-au exprimat mesajele de felicitare fata de victoria lui Trump pe retele sociale sau prin telegrame.

Liderii europeni i-au transmis lui Donald Trump ca este mai importanta ca oricand intarirea relatiilor transatlantice, securitatea in estul si sudul Europei, precum si negocierile pentru tratatul de liber-schimb TTIP drept cruciale in cooperarea cu SUA.

Vezi si: Discursul lui Donald Trump dupa ce a castigat alegerile din SUA: Voi fi presedintele tuturor americanilor! Trebuie sa visam mult, mare si indraznet

Traian Basescu, despre noul presedinte al Americii: Donald Trump nu e un tip caruia sa i se sufle in ciorba. E posibil sa ridice zidul cu Mexic

AMERICA A ALES! DONALD TRUMP ESTE NOUL PRESEDINTE AL SUA! Trump – 288, Clinton – 215

Scrisoarea presedintelui Iohannis pentru Donald Trump, presedintele ales al SUA

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.