Ziua Limbii Romane. La Brasov se desfasoara Caravana Gaudeamus, in paralel cu festivalul Cerbul de Aur

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu august 31, 2018 12:32

Ziua Limbii Romane. La Brasov se desfasoara Caravana Gaudeamus, in paralel cu festivalul Cerbul de Aur

Vineri sărbătorim Ziua Limbii Române. Concomitent cu Festivalul Internațional de Muzică ușoară „Cerbul de Aur“, la Braşov, zilele acestea are loc şi Târgul de carte „Gaudeamus“ organizat de Radio România. Este prima oară când evenimentul a ajuns la Brasov.

Dincolo de oferta de cărţi, vizitatorii vor putea participa în acestă după-amiază şi la o dezbatere cu ocazia zilei limbii române, sărbătorită astăzi.

Detalii de la Dorin Duşa de la Radio Târgu Mureş: „În Piața Sfântul Ioan din centrul vechi al Brașovului «Limba română, limba Unirii» este titlul dezbaterii și recitalului poetic, eveniment organizat de Radio România Cultural, de la ora 16:00. Dezbaterea va încerca să răspundă mai multor întrebări: Vom reuși oare să respectăm testamentul spiritual al lui Simion Bărnuțiu, care devine cu atât mai actual astăzi? ; S-a stricat și vulgarizat limba română? Dar dacă dorim s-o regăsim în forma ei cea mai frumoasă, unde trebuie să o căutăm? La eveniment vor participa scriitorul și criticul literar Adrian Lăcătuș, decanul Facultății de Litere din Brașov, alături de scriitori și poeți“.

Ziua limbii române este marcată, astăzi, în Republica Moldova, iar românii de pe Valea Timocului, din Serbia, participă, astăzi, la conferinţa „Limba noastră românească – Pod peste Dunăre”, care are ca temă principală importanţa învăţământului în limba maternă pentru comunitatea de români din regiune.

„Ziua Limbii Române” va fi marcată şi la Cernăuţi, în Ucraina.

Institutul Cultural român, organizează, astăzi, la toate reprezentanţele sale din străinătate, manifestări de pomovarea a limbii române.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.