Yulia Skripal nu se mai afla in stare critica, starea ei de sanatate ameliorandu-se rapid

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu martie 29, 2018 18:37

Yulia Skripal nu se mai afla in stare critica, starea ei de sanatate ameliorandu-se rapid

Yulia Skripal nu se mai afla in stare critica. Starea de sanatate a fiicei fostului spion rus Serghei Skripal, otravita la Salisbury (sud-vestul Angliei) pe 4 martie in acelasi timp cu tatal ei, “se amelioreaza rapid”, potrivit unui anunt facut joi de spitalul in care cei doi sunt ingrijiti. Pe de alta parte, starea de sanatate a lui Serghei Skripal ramane critica, informeaza RoNews.co.uk.

Serghei Skripal si Yulia au fost gasiti pe 4 martie in stare de inconstienta pe o banca din apropierea unui centru comercial din orasul Salisbury, in sud-vestul Angliei. Ei sunt de atunci spitalizati, un politist britanic care le-a venit in ajutor fiind la randul sau spitalizat in stare grava.

Reprezentantii Salisbury NHS au declarat, joi, ca Yulia Skripal in varsta de 33 de ani, nu se mai afla in stare critica, ci stabila.

Christine Blanshard, director medical al spitalului din districtul Salisbury, a declarat: “Ma bucur sa pot raporta o imbunatatire a starii de sanatate a pacientei Yulia Skripal. Ea a raspuns bine la tratament, dar continua sa primeasca asistenta clinica de specialitate 24 de ore din 24.

“Vreau sa profit de aceasta ocazie pentru a multumi inca o data personalului spitalului din districtul Salisbury pentru ingrijirile oferite pacientilor la cele mai inalte standarde”, a precizat directorul medical al spitalului.

Starea tatalui Yuliei Skripal este inca tratata de medici drept critica, dar stabila. Serghei Skripal, in varsta de 66 de ani, fost agent dublu rus, a fost tinta principala a atacului.

Cel puțin 130 de persoane ar fi putut fi expuse armei chimice in urma otravirii, despre care guvernul britanic crede ca a fost comisa de statul rus.

Interviurile recente cu nepoata lui Serghei Skripal din Rusia au sugerat ca exista sanse minime sa se recupereze. Si daca vor supravietui, ar putea ramane invalizi pentru tot restul vietii.

“Din 99% am o speranta de 1%. Orice ar fi fost, le-a dat o sansa foarte mica de supravietuire si, daca vor supravietui, vor fi invalizi pentru tot restul vietii lor”, a declarat Viktoria Skripal pentru BBC.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.