Externe

Zborul MH17: S-au gasit fragmente ale unei rachete Buk de fabricatie ruseasca

Zborul MH17: Anchetatorii responsabili cu ancheta în cazul cazul zborului MH17, doborât în iulie 2014 în estul Ucrainei, au anunțat că au găsit elemente ce ar putea aprține unei rachete de fabricație rusească, transmitagentiile de presa, care citeaza BBC News.

Potrivit Comisiei Olandeze de anchetă, fragmentele găsite la locul prăbușirii avionului malaysian ar aparține unui sistem de rachetă Buk, ce ar putea stabili cu claritate cine a doborât avionul. Anchetatorii susțin însă că deocamdată nu s-a stabilit o legătură între fragmentele de rachetă și avionul prăbușit.

Avionul de tip Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines a fost doborât pe 17 iulie 2014 în estul Ucrainei, la bordul căruia se afla 298 de pasageri, majoritatea cetățeni olandezi. În acea perioadă aveau loc lupte între separatiștii proruși și forțe guvernamentale de la Kiev.

Anchetatorii olandezi susțin că accidentul aviatic a fost cauzat de o rachetă lansată de separatiști, însă Moscova respinge suspiciunile și susține că în spatele atacului este armata ucraineană.

Articole asemănătoare

Moscova, reactie dupa anuntul MApN privind livrarea de lansatoare americane de rachete catre Romania

Ioana Badulescu

Jobbik vrea ca Ungaria sa se alieze cu Marea Britanie si sa-si redobandeasca suveranitatea

Lucy Ionesco

CHINA. Numarul deceselor cauzate de coronavirus creste in ritm alarmant, se raspandesc si imbolnavirile

Lucy Ionesco