Zece sfaturi de la americani pe care orice afacerist trebuie sa le stie pentru a avea succes

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota septembrie 14, 2016 13:30

Zece sfaturi de la americani pe care orice afacerist trebuie sa le stie pentru a avea succes

Orice afacerist trebuie sa stie cateva reguli de baza pentru a avea succes. Va prezentam mai jos zece sfaturi de la americani pe care orice antreprenor ar fi vrut sa le primeasca inca de la demararea primilor pasi in business. Nu realiza compromisuri de dragul orgoliului. Constientizeaza cand trebuie sa te retragi.

1. Concentrare

Multi antreprenori simt nevoia sa fructifice fiecare oportunitate pe care o intalnesc. Insa oportunitatile sunt deseori inselatoare.

2. Fa ceea ce stii si fii sigur

Sa nu incepi un business doar pentru ca pare provocator sau ti se pare ca iti poate aduce bani multi. Fa ceea ce iubesti.

3. Spune-o in 30 de secunde sau nu o spune deloc

De la o intalnire cu un investitor si pana la un client curios, trebuie sa fii, intotdeauna, pregatit sa-ti lauzi afacerea. Afirma-ti misiunea, serviciul si obiectivele intr-un mod clar si concis.

4. Sa fii foarte sigur pe ceea ce stii, sa constientizezi ceea ce nu stii

Nimeni nu s-a nascut invatat, asa ca nu te da drept unul care le stie pe toate. Adu alaturi de tine sfatuitori si mentori.

5. Poarta-te ca un „start-up”

Uita de birouri luxoase, masini rapide si conturi uriase. Portofelul tau este viata companiei tale. Practica si perfectioneaza arta de a fi moderat.

6. Invata sub presiune

Nicio carte sau plan de business nu poate previziona viitorul si nici nu te poate pregati indeajuns pentru a deveni un antreprenor de succes. Nu exista plan perfect.

7. Nimeni nu-ti va da niciun ban

Nimeni nu va investi in tine. Daca ai nevoie de sume mari pentru a-ti lansa afacerea, intoarce-te la hartia pe care ti-ai desenat planul. Simplifica ideea.

8. Ai grija de sanatate

Antreprenoriatul este un stil de viata, nu o profesie de la 9 la 5. Munca pana la extenuare te va lasa fara energie si te va face mai putin productiv. Mananca sanatos, fa sport.

9. Nu fi victima propriului business

Nu vorbi daca nu e cazul. Impresioneaza cu fapte, nu prin conversatie. Sustine-ti afacerea cu entuziasm, dar pastreaza bunul-simt.

10. Sa stii cand sa te opresti

Nu realiza compromisuri de dragul orgoliului. Constientizeaza cand trebuie sa te retragi.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.