Zeci de companii din Marea Britanie au facut demersuri pentru mutarea sediilor in Olanda din cauza Brexit. Inclusiv Discovery si Bloomberg si-au anuntat intentia de a investi la olandezi

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota februarie 9, 2019 14:11

Zeci de companii din Marea Britanie au facut demersuri pentru mutarea sediilor in Olanda din cauza Brexit. Inclusiv Discovery si Bloomberg si-au anuntat intentia de a investi la olandezi

Zeci de companii din Marea Britanie vor, in continuare, sa-si mute sediile in alta tara. Guvernul Olandei a informat sambata ca negociaza cu 250 de companii privind mutarea sediilor din Marea Britanie in Olanda in urma iesirii Londrei din Uniunea Europeana, relateaza agentia Reuters.

Miniserul pentru Afaceri Economice a informat intr-un raport ca aproximativ 42 de companii sau filiale si 1.923 de noi locuri de munca au fost aduse din Marea Britanie in Olanda in 2018.

Raportul a mentionat banca japoneza de investitii Norinchukin, compania media TVT Media, companiile MarketAxess si Azimo si clubul de asigurari P&I UK.

“In 2019, mai multe companii, inclusiv Discovery si Bloomberg, si-au anuntat deja intentia de a investi in Olanda in urma Brexitului”, a mai informat Ministerul.

Amintim ca premierul britanic Theresa May si liderii europeni s-au intalnit, zilele trecute, la Bruxelles, insa fara a ajunge la un consens. S-a convenit sa aiba loc noi discutii pentru a iesi din impas, dar fiecare parte a ramas pe pozitie, singurul lucru asupra caruia au cazut de acord fiind acela ca… trebuie sa mai discute, relateaza postul BBC Online, citat de RFI.

Theresa May le-a promis liderilor UE ca poate obtine votul Parlamentului britanic privind Acordul pentru Brexit daca ii ofera modificari cu forta juridica obligatorie. Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a respins, din nou, modificarile dorite de premierul britanic, comenteaza BBC, care aminteste si ca acesta a spus ca europenii sunt dispusi sa renegocieze declaratia politica, nu si Acordul privind Brexit.

Iti recomandam si: BREXIT – Iesirea Marii Britanii din UE fara acord ar putea duce la organizarea unui referendum pe tema unificarii Irlandei

Marea Britanie discuta in secret despre amanarea Brexitului cu opt saptamani

Ambasada Romaniei in Marea Britanie ofera informatii despre Brexit intr-o noua rubrica

CELE MAI NOI STIRI DESPRE BREXIT SUNT AICI

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.