Dunare
Social

Zeci de nave sunt blocate pe Dunare

Seceta face ravagii pe Dunare. 120 de nave sunt blocate in zona Zimnicea, din cauza nivelului scazut al fluviului Dunarea. Potrivit agentiilor de presa, fluviul este supravegheat cu ajutorul satelitilor Agentiei Spatiale Europene.

Fotografiile surprinse de satelitii Sentinel, arata cum 120 de nave, care urmau sa tranziteze Dunarea au ramas blocate in zona Zimnicea pentru ca apa a scazut foarte mult, iar pe alocuri s-au format insule de nisip. 100 dintre acestea nu au sistem de identificare si, ajunse in situatii periculoase, sunt dificil de salvat.

Traficul pe fluviu este monitorizat cu ajutorul satelitilor Agentiei Spatiale Europene. Acestia transmit informatii la baza, aflata in Ungaria. De acolo ajung si la Agentia Spatiala romana care la randul ei le retransmite Administratiei Fluviale a Dunarii de Jos. Expertii stiu astfel in timp real cate nave, barje sau barci sunt pe Dunare.

Stiri pe aceeasi tema

Pana cand o sa ne vindem tara si pamantul stramosesc? In Timis, 45% din pamantul agricol este vandut alogenilor

Cristiana Petrariu Bota

Echipa de comunicare a Elenei Udrea s-a dezlantuit pe Facebook dupa ce aceasta a fost mutata la inchisoarea Targsor

Cristiana Petrariu Bota

Lista revendicarilor din STRADA. Ce poate schimba revolutia tinerilor din Piata Universitatii

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult