Zeci de refugiati au plecat din Germania cu destinatia Franta

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota septembrie 9, 2015 22:20

Zeci de refugiati au plecat din Germania cu destinatia Franta

Un grup de refugiati a plecat din Germania catre Franta. Peste 50 de imigranti sirieni si irakieni din Germania, au sosit miercuri dimineata la periferia Parisului, formand prima transa din cei o mie de imigranti pe care Franta s-a angajat sa-i primeasca pentru a usura sarcina Berlinului.

Un grup de 53 de sirieni si irakieni (majoritatea barbati) a plecat in cursul noptii din Munchen, sudul Germaniei si a ajuns cu autobuzul la Champagne-sur-Seine, o localitate cu 6.600 de locuitori, situata la sud-est de Paris. Cu un aer obosit, unii dintre ei au coborat din vehicul facand semnul ‘V’, de la victorie, in directia jurnalistilor care ii asteptau. Refugiatii au fost intampinati de echipe ale Crucii Rosii.

Criza migrantilor sapa o noua prapastie intre Europa de Est si Europa de Vest. Statele est-europene, mostenitoarele unui socialism marxist

“Ii vom insoti si vom inlesni procedurile administrative care le vor permite sa obtina statutul de refugiat in doua pana la patru luni’, a declarat Jean-Jacques Eledjam, presedintele Crucii Rosii franceze. Ei vor fi cazati ‘in doua cladiri puse la dispozitie de municipalitate, locuri relativ confortabile avand in vedere dificultatile pe care ei le-au intampina”, a adaugat Eledjam.

Alti refugiati sunt asteptati in continuare la centrul de la Cergy-Pontoise, la nord-vest de Paris.

Romania va primi 6.351 de imigranti, sustine Reuters. El Pais si Daily Mail avanseaza alte cifre

In fata afluxului masiv de refugiati in Europa, presedintele Francois Hollande a declarat luni ca Franta este dispusa sa gazduiasca 24.000 de refugiati in urmatorii doi ani. In Germania, temperand avantul imigrantilor, cancelarul Angela Merkel a declarat miercuri ca refugiatii sunt bineveniti, insa comunitatile de imigranti trebuie sa se integreze in societatea germana.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.