12 C
România
28 septembrie 2021
Trenuri anulate marti, 20 martie, de CFR Calatori pe mai multe rute printre care Bucuresti - Constanta si Faurei - Galati
Infotrafic

Zeci de trenuri anulate de CFR Calatori din cauza ninsorilor si viscolului. In Gara de Nord, trenurile au intarzieri de pana la 85 de minute

Încă şase trenuri de călători au fost anulate luni seară, din cauza viscolului, numărul lor ajungând la 58. În Gara de Nord din Bucuresti, cinci trenuri au întârzieri între 10 şi 85 de minute. Potrivit CFR Călători, cele şase trenuri adăugate pe lista celor anulate sunt: R 7372 Galaţi – Faurei; R 9410 Piatra Olt – Caracal; R 9409 Caracal – Piatra Olt; R 9139 Craiova – Calafat; IR 1885 Titu – Târgovişte; IR 1888 Târgovişte – Titu.

De asemenea, trei trenuri care ar fi trebuit să ajungă din Braşov şi Galaţi în Gara de Nord din Bucureşti au întârzieri de 10, 15 şi, respectiv 20 de minute, iar alte două care ar fi trebuit să plece spre Galaţi şi Suceava au întârzieri de 10 şi, respectiv 85 de minute.

Compania CFR Calatori a luat luni decizia anulării a aproximativ 4% din cele 1.200 de trenuri CFR Călători care circulă zilnic în România.

”Măsura are ca scop eliberarea liniilor în vederea facilitării intervenţiilor cu utilaje şi pluguri de zăpadă şi evitarea unor situaţii nedorite pentru pasageri. Traficul de călători va fi preluat de restul garniturilor din graficele de circulaţie, acolo unde există această posibilitate”, anunţă CFR Călători.

Capitala şi 12 judeţe din sudul şi estul ţării sunt, de luni dimineaţă, sub atenţionare cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol. De asemenea, din această dimineaţă sunt în vigoare o atenţionare cod galben de ninsori, vânt puternic şi viscol pentru sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei şi o atenţionare cod portocaliu de ger pentru mare parte din judeţele ţării. Potrivit meteorologilor, frigul va persista până joi, interval în care temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -12 şi -8 grade, iar cele minime vor coborî până la -22 de grade.

UPDATE ora 16:30 / listă trenuri anulate în data de 26 februarie: https://goo.gl/9FuJwL

UPDATE ORA 14.00: Astăzi a fost luată decizia anulării a aproximativ 4% din cele ~1200 de trenuri CFR Călători care circulă zilnic în România. Măsura are ca scop eliberarea liniilor în vederea facilitării intervențiilor cu utilaje și pluguri de zăpadă și evitarea unor situații nedorite pentru pasageri. Traficul de călători va fi preluat de restul garniturilor din graficele de circulație, acolo unde există această posibilitate. (www.cfrcalatori.ro / Mersul Trenurilor).

Lista trenurilor anulate, în ANEXA: https://goo.gl/9FuJwL

Pe ruta București – Constanța și retur, legătura feroviară este asigurată astăzi, după ora 14,  cu celelalte trenuri rămase în graficul de circulație:

Plecări București Nord: IR 1585 -14:00; IR 1589 -17:00; IR 1635- 19:53

Plecări Constanța: IR 1584 -14:00, R 8004 -14:50; IR 1586 -17:00; IR 1821  -20:50

UPDATE ORA 10.00: Pentru evitarea unor situații nedorite și pentru eliberarea liniilor în vederea intervențiilor cu plugurile de zăpadă, pe anumite rute se reduce numărul de trenuri (ANEXA:https://goo.gl/9FuJwL), traficul de călători urmând să fie preluat de restul garniturilor din graficele de circulație, acolo unde există această posibilitate (www.cfrcalatori.ro / Mersul Trenurilor).

ORA 08:40: CFR Călători informează că în contextul temperaturilor foarte scăzute și a avertizărilor meteo de vreme rea trenurile vor circula conform reglementărilor specifice condițiilor de iarnă, la nivelul sucursalelor București, Galați, Brașov, Constanța și Craiova s-au instituit Comandamente de Iarnă.

Din cauza condițiilor  meteo nefavorabile, pentru evitarea unor situații nedorite pentru pasageri, pe rutele Constanța – Mangalia, Constanța – Medgidia – Tulcea Oraș și Ciulnita – Slobozia Veche se reduce numărul trenurilor, traficul de călători între aceste localități urmând să fie preluat de restul garniturilor din grafice (www.cfrcalatori.ro / Mersul Trenurilor). De asemenea, au fost anulate trenuri și pe rutele Caracal-Corabia, Roșiori Nord – Turnu Măgurele și Roșiori Nord – Zimnicea.

Pentru preîntâmpinarea unor eventuale perturbări în circulaţia feroviară, CFR Călători a luat măsuri suplimentare:

– asigurarea locomotivelor Diesel de rezervă și pregătirea materialului rulant pentru circulație în condiții de iarnă;

– suplimentarea echipelor de intervenție și asigurarea personalului necesar pentru deszăpezirea unităților proprii (revizii, depouri, etc);

– pregătirea  suplimentară a garniturilor şi verificarea acestora înainte de plecarea la drum.

În funcție de evoluția vremii și a temperaturilor foarte scăzute ce au implicații asupra infrastructurii feroviare și asupra funcționalității materialului rulant, pot să apară și alte modificări în programul de circulație a trenurilor de pasageri.

INFO Utile

CFR Calatori recomandă pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi posibilele modificări survenite în circulaţia trenurilor la personalul nostru din gări sau:

-0219521 – INFO CFR (trafic intern).

-numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe wwww.cfrcalatori.ro la secțiunea Informații telefonice.

– 021.319.0358 – Biroul Relaţii cu Publicul din Gara de Nord Bucureşti;

– în aplicația INFO TREN ÎN CIRCULAȚIE (http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren), introduceţi numărul trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.

– verificați tabelele de sosire/plecare a trenurilor, actualizate din minut în minut pe site-ul www.cfr.ro domeniul CAMERE WEB;

– https://www.facebook.com/CFRCalatori.ro 

– https://www.facebook.com/cfrinfrastructura/

RESTITUIRE contravaloare bilete, renunțare la călătorie

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Detalii pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic intern.

Personalul de tren va oferi nformații călătorilor despre legăturile existente în această situație. De asemenea, CFR Călători și CFR Infrastructură țin legătura operativ cu personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs pentru a se putea lua cele mai bune măsuri pentru asigurarea condițiilor optime de călătorie.

Ne cerem scuze pentru posibilele inconveniente, mulțumim pentru înţelegere şi asigurăm pasagerii că prioritatea majoră în acest context este aceea de a-i duce la destinaţie în condiții de siguranţă.

Stiri pe aceeasi tema

INFOTRAFIC, 25 NOIEMBRIE: Zapada pe mai multe drumuri din tara

Cristiana Petrariu Bota

INFOTRAFIC: Cum se circula pe autostrazi, drumuri nationale si judetene, luni, 6 aprilie

Cristiana Petrariu Bota

Trafic restrictionat joi si vineri in Bucuresti pentru desfasurarea unui eveniment strategic international la sediul Cercului Militar National

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult