Augustin Zegrean, fost presedinte al CCR: Nu se poate sa nu fi vazut nimeni confuzia cu numele lui Augustin Lazar. Ar face bine daca s-ar adresa justitiei
Politica

Zegrean, fost presedinte CCR: Desfasurarea alegerilor parlamentare pe 6 decembrie, la mana presedintelui

Augustin Zegrean, fost presedinte al Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR), a declarat in aceasta seara ca desfasurarea alegerilor parlamentare pe 6 decembrie se afla la mana presedintelui Klaus Iohannis. Zegrean sustine, intr-un comentariu citat de Agerpres, ca alegerile parlamentare se vor desfasura pe 6 decembrie doar daca presedintele trimite la reexaminare legea adoptata de Parlament.

„Legea inca nu a intrat in vigoare. Este la presedinte, presedintele are la dispozitie 10 zile pentru promulgare sau mai are la dispozitie sa ceara Parlamentului reexaminarea legii. Daca legea intra in vigoare inainte de 6 decembrie, se schimba totul, totul se reseteaza. Daca presedintele tine legea 10 zile si in data de 24 octombrie trimite legea in Parlament, Parlamentul se poate mobiliza sa o adopte foarte repede si atunci presedintele nu mai are decat 10 zile la dispozitie din nou sa o publice. Deci, e cam la mana presedintelui toata povestea”, a afirmat Augustin Zegrean.

Curtea Constitutionala a publicat, miercuri, motivarea deciziei prin care judecatorii au respins sesizarea presedintelui Klaus Iohannis si a Guvernului asupra Legii privind unele masuri pentru organizarea alegerilor pentru Senat si Camera Deputatilor, ca urmare a incetarii mandatului Parlamentului ales in anul 2016, aratand in document ca hotararea de guvern prin care a fost stabilita data alegerilor parlamentare pentru 6 decembrie, desi emisa cu respectarea legii in vigoare la data respectiva, isi inceteaza de drept efectele in urma intrarii in vigoare a actului normativ supus controlului de constitutionalitate, respectiv legea adoptata de Parlament.

Actul normativ adoptat de Parlament prevede, printre altele, ca „data alegerilor pentru Senat si Camera Deputatilor ce vor fi organizate ca urmare a expirarii mandatului Parlamentului, aflat in curs de exercitare la data intrarii in vigoare a prezentei legi, se stabileste prin lege organica, cu cel putin 60 de zile inaintea datei alegerilor”.

Stiri pe aceeasi tema

Tariceanu, dupa declaratiile ministrului Justitiei: Premierul ar trebui sa-i ceara demisia

Cristiana Petrariu Bota

Biroul pentru romanii din Diaspora si-a desemnat candidatii la alegerile parlamentare

Teodora Badescu

Andrei Baciu, ministrul sexy de la Sanatate, retras din Guvernul Ciolos

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult