Augustin Zegrean, fost presedinte al CCR: Nu se poate sa nu fi vazut nimeni confuzia cu numele lui Augustin Lazar. Ar face bine daca s-ar adresa justitiei
Politica

Zegrean, fost sef CCR, reactie dupa anuntul lui Iohannis: Sesizarea Comisiei de la Venetia trebuia facuta de mult

Fostul preşedinte al Curtii Constituţionale a Romaniei (CCR), Augustin Zegrean, a reactionat, miercuri, dupa anuntul presedintelui Klaus Iohannis privind sesizarea CCR si a Comisiei de la Venetia pe pachetul de Legi ale Justitiei. Zegrean sustine ca „sesizarea Comisiei de la Venetia trebuia facuta de mult” si a adaugat ca, in opinia sa, presedintele a sperat pana in ultima clipa ca PSD va tine cont de toate aspectele pentru ca legile sa fie constitutionale. 

„Eu cred ca președintele a sperat pana in ultima clipa că ei vor ține cont de toate aspectele, dar se pare că ei vor să facă ceea ce doresc.. Comisia de la Veneția nu dă decizii, ei dau recomandări.

Ceea ce spun ei (Coaliția – n.r.), că pun doar în acord legile cu deciziile Curții Constitiționale, nu este adevărat deloc. O parte din punerea in acord s-a facut în Guvernarea Cioloș, dar sigur… e clar că se operează modificări mult mai ample”,a declarat Augustin Zegrean.

Fostul presedinte al CCR a mai precizat ca judecatorii curtii vor analiza doar aspectele sesizate de presedinte.

„Judecătorii vor lua la puricat doar ceea ce va sesiza președintele și cam trebuie să se încadreze în sesizare, pentru că CCR nu se autosesizează niciodată”, a declarat Zegrean la Digi 24.

Articole asemănătoare

Sorin Oprescu va fi decorat de Ambasada Frantei

Corina Alexandru

Iohannis, huiduit la protestul din Piata Universitatii

Lucy Ionesco

IRES, vandut de Vasile Dancu cu cateva zile inainte sa fie desemnat in Guvernul Ciolos

Lucy Ionesco