Liviu Avram, redactor-sef adjunct la Adevarul, despre un blitzkrieg al coalitiei majoritare impotriva fiecarui roman platitor de taxe si impozite
Politica

Ziaristul Liviu Avram, despre Legile justitiei: Ruleta romaneasca are cinci cartuse din sase posibile, nu un singur cartus, ca la rusi

Ziaristul Liviu Avram, redactor șef adjunct Adevărul consideră că ruleta românească e cea în care revolverul are în butoiaş nu doar un singur cartuş, ca la ruşi, ci cinci din cele şase posibile. Jocul a început săptămâna trecută. Preşedintele Iohannis a apăsat pe trăgaci şi percutorul a nimerit în plin: prima dintre legile Justiţiei a trebuit să fie promulgată.

Mai sunt, aşadar, patru cartuşe: încă două legi ale Justiţiei, Codul penal şi Codul de procedură penală. Ultimele două sunt prevăzute cu gloanţe dum-dum, din acelea care sfârtecă ireparabil tot ce întâlnesc în cale. Căci odată intrate în vigoare codurile penale, România devine, la modul cel mai propriu, un ireparabil paradis penal.

Preşedintele a promis că pentru a opri intrarea în vigoare a acestor legi toxice, va utiliza toate – chiar aşa a zis: toate – prerogativele de care dispune. Oficial, sunt trei mari şi late: cereri de reexaminare în Parlament, atac la Curtea Constituţională şi referendumul. Până acum le-a utilizat doar pe primele două şi vedem cu ce rezultate: a fost nevoit să promulge legea privind organizarea judiciară fără s-o fi putut curăţa de elementele periculoase pentru independenţa sistemului judiciar. Dacă va continua ca până acum, deznodământul e mai mult decât previzibil.

Integral in Adevarul.

Articole asemănătoare

Crin Antonescu nu este deloc un somnoros! Uite ce spune Niels Schnecker

Lucy Ionesco

Victor Ponta, critici dure la adresa PNL si a lui Catalin Predoiu

Lucy Ionesco

Atanasiu: PNL va vota pentru ridicarea imunitatii lui Nicolescu, Sova si Valcov. Vom filma votul

Lucy Ionesco