Externe

Ziarul rus Komsomolskaya Pravda acuza CIA de doborarea avionului Malaysia Airlines in Ucraina

Komsomolskaya Pravda ii acuză pe americani ca au doborat avionul Malaysia Airlines in Ucraina. Ziarul rus sustine ca CIA a dirijat prabusirea avionului Malaysia Airlines care efectua cursa MH17 în spaţiul aerian din estul Ucrainei. 

Pentru ca stirea sa fie si mai credibila, Komsomolskaya Pravda vine cu o înregistrare audio postată pe pagina electronica, potrivit căreia doi spioni americani plănuiau doborârea avionului respectiv, scrie The Sydney Morning Herald.

David Hamilton şi David Lloyd Stern se presupune că ar fi cei doi bărbaţi din înregistrare, care datează din 25 iunie 2014, cu circa trei săptămâni înainte de catastofa aviatică.

Clipul cu înregistrarea audio a fost încărcat şi pe Youtube, fiind însoţit de două poze, cea a jurnalistului David Stern, din Kiev, care a transmis pentru BBC despre evenimentele din Ucraina, şi cea a lui David Hamilton, care este consul pentru afaceri internaţionale şi consilier la Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională.

O serie de şase înregistrări, ce ar fi fost interceptate între cei doi bărbaţi presupuşi a fi agenţi CIA, au apărut pe net.
În aceste înregistrări se face referire la ordinele primite de la şefii celor doi şi la planul de a implica separatiştii proruşi în distrugerea avionului, scenariu înaintat de presa rusă încă din 17 iulie 2014, când a avut loc doborârea avionului.

Articole asemănătoare

MAE a emis o alerta de calatorie pentru romanii care intentioneaza sa ajunga in Spania

Ioana Badulescu

Le Monde: Europa trebuie sa ramana prudenta cu ceea pare mai degraba un compromis tactic al lui Trump, decat o schimbare radicala de strategie

Ioana Badulescu

Magazinele H&M din Johannesburg, Africa de Sud, distruse de manifestanti

Ioana Badulescu