2.6 C
România
26 februarie 2021
Social

Zika, din nou in Romania! Un nou caz de infectare cu Zika, depistat la un copil de 10 ani

Virusul Zika a fost depistat din nou in Romania. Medicii au confirmat un nou caz de infectare cu virusul Zika la un copil in varsta de zece ani, care locuieste cu familia in Guyana Franceza. Noul caz de infectare cu Zika a fost confirmat de Ministerul Sanatatii, institutie care apreciaza in continuare riscul de transmitere a virusului pe teritoriul Romaniei la un nivel minim.

Ultimul pacient diagnosticat cu Zika in Romania a fost confirmat la data de 12 iulie. Potrivit unui anunt facut in acel moment de purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii (MS), Laurentiu Colintineanu, medicii au confirmat infectarea cu virusul Zika in cazul unei tinere de 27 de ani.

Pentru acest al doilea caz de infectare cu Zika, Ministerul Sanatatii a primit confirmarea in data de 19 iulie, la ora 21:45. Este vorba despre un baiat in varsta de 10 ani, care locuieste impreuna cu familia in Guyana Franceza de aproape doi ani. Copilul a sosit in Romania in data de 12 iulie in vizita la rude. O zi mai tarziu a manifestat urmatoarele simptome: febra, eruptii pe piele si mialgii. Simptomele au disparut in termen de 24 de ore.

Virusul Zika, prezent in Romania! S-a confirmat infectarea cu Zika la o tanara de 27 de ani

Pe 15 iulie s-a prezentat la Spitalul de Boli Infectioase si Tropicale Dr. Victor Babes din Bucuresti. Date fiind simptomele si faptul ca locuieste intr-o zona cu transmitere activa a acestui virus, copilul a fost internat.

Externarea a avut loc pe data de 18 iulie, iar familiei i-au fost facute toate recomandarile specifice in acest caz. Pe 19 iulie, rezultatele probelor recoltate au dovedit prezenta virusului Zika.

Directia de Sanatate Publica Ilfov a trimis in aceasta dimineata o informare catre Primaria localitatii unde se situeaza familia baiatului si catre Consiliul Judetean, insotita de recomandarea de aplicare a unor tratamente anti tantari. Ministerul Sanatatii apreciaza in continuare riscul de transmitere a virusului pe teritoriul Romaniei la un nivel minim.

ALERTA PE LITORAL. Tantarul care raspandeste virusul Zika, o amenintare pentru judetul Constanta

Vezi aici ce complicatii poate dezvolta virusul Zika

Stiri pe aceeasi tema

Protest in Bucuresti, mai multe personalitati si-au anuntat prezenta in Piata Universitatii

Ioana Badulescu

Marea Adunare Centenara se desfasoara astazi in Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau

Ioana Badulescu

Scrisoarea unui medic care in ianuarie va primi un salariu de doar 50 de lei: Nu credeam sa imi va para rau vreodata ca am ales sa fiu medic

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult