Zilele de concediu ale profesorilor se modifica, potrivit unui ordin de ministru

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota februarie 9, 2019 20:34

Zilele de concediu ale profesorilor se modifica, potrivit unui ordin de ministru

Vacanta este la final, de luni incepe scoala. Ministerul Educatiei renunta la manualul unic, de anul viitor urmand a achizitiona manualul prin licitatie publica. Este una dintre schimbarile anuntate recent, odata cu traducerea manualelor in limbile minoritatilor, insa Ministerul Educatiei vrea sa mai faca o modificare care ii vizeaza pe profesori. Un proiect de ordin de ministru arata ca zilele de concediu ale profesorilor ar urma sa fie calculate dupa Legea Salarizarii, astfel ca directorii de scoli vor avea mai putine zile de concediu.

Astfel, profesorii din invatamantul preuniversitar au fost instiintati ca, de la 1 ianuarie, vor fi trecuti in concediu de odihna pe intreaga perioada a vacantelor.

Motivul ar fi acela ca Guvernul trebuie sa scada cheltuielile incepand chiar cu luna ianuarie, pentru a ramane in tinta de deficit bugetar calculat pe metodologia europeana ESA.

Sunt sanse slabe ca acest ordin de ministru sa treaca, in conditiile in care sindicatele din Educatie il critica vehement.

Nota de instiintare a ajuns la directorii de scoli dupa vacanta din ianuarie, cand profesorii aflati “in activitate”, cum spun ei, pontasera deja ca prezenti la munca cele sapte zile de vacanta – dat fiind ca in luna ianuarie scoala a inceput tarziu.

Cu toate acestea, Ministerul Educatiei obliga scolile sa-i declare pe toti in concediu de odihna.

Asta inseamna un minus de 121 de lei la veniturile aferente lunii ianuarie, care vor fi platite pe 14 februarie. Este vorba de partea corespunzatoare zilelor nemuncite care se scad din norma lunara de hrana.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.