Stiri locale

Zilele Iasului 2017 – Atentionari din partea politistilor de Sf. Parascheva

ZILELE IASULUI 2017 – Iasul este luat cu asalt, zilele acestea, de miile de pelerini veniti sa se inchine la moastele Sfintei Parascheva, iar in paralel se desfasoara si Sarbatorile Iasului, prilej cu care politistii au transmis o serie de atentionari, pe care le redam mai jos.

Pe străzile din jurul Catedralei Mitropolitane au fost amenjate corturi pentru comercianţi, dar in zona este permisă doar vânzarea obiectelor de cult. În paralel cu evenimentul religios sunt programate şi o serie de manifestări laice, care vor culmina pe 15 octombrie cu un concert şi focuri de artificii.

ZILELE IASULUI – CONCERT PE 15 OCTOMBRIE

Duminică, 15 octombrie, de la ora 17:00, ieşenii sunt invitaţi În faţa Palatului Culturii, la concertul care marchează încheierea Sărbătorilor Iaşului, ediţia a XXVI-a.

Artiştii care vor concerta sunt: Carla’s Dreams, What’s Up, Alina Eremia, Keo, Gabriel Cotabiță, Alexandra Ungureanu şi mai mulți artiști ieșeni. La eveniment sunt așteptați peste 20.000 de spectatori, de aceea au fost luate mai multe măsuri speciale de ordine.

Principalele repere religioase programate pe 14 si 15 octombrie

Sâmbătă, 14 octombrie 2017:
Orele 07.00-09.00 – Miezonoptica, Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva, Ceasurile și Slavoslovia Mare (în Catedrala Mitropolitană). Răspunsurile la strană vor fi date de Corul Chivotul.
Orele 09.00-13,00 – Sfânta Liturghie arhierească (pe podiumul din B-dul Ştefan cel Mare şi Sfânt). Răspunsurile la strană vor fi date de Corul Chivotul.
Orele 17.00-18.00 – Paraclisul Sfintei Cuvioase Parascheva
Orele 21.00-01.00 – Slujbă de Priveghere a Învierii – Vecernia, Litia şi Utrenia (în Catedrala Mitropolitană). Răspunsurile la strană vor fi date de Corul Chivotul.

Duminică, 15 octombrie 2017:
Orele 07.00-11.30 – Miezonoptica, Acatistul Mântuitorului, Ceasurile şi Sfânta Liturghie (în Catedrala Mitropolitană). Răspunsurile la strană vor fi date de Corul Sanctus.
Ora 08.30 – Sfințirea picturii Bisericii Parohiei Sfântul Nectarie din Iași
Ora 09.00 – Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie (la Biserica Parohiei Sfântul Nectarie din Iași)
Orele 17.00-18.00 – Paraclisul Sfintei Cuvioase Parascheva
Orele 21.00-01.00 – Slujba de Priveghere a Sfintei Mari Mucenițe Tecla – Vecernia, Litia şi Utrenia). Răspunsurile la strană vor fi date de Corul Chivotul.

Luni, 16 octombrie 2017 :
Ora 19.00 – Oratoriul Chemări spre mântuire. Pelerini la Sfânta Parascheva, închinat Sfintei Cuvioase Parascheva – la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași.

De interes: Restrictii de Sf. Parascheva in traficul din Iasi, sute de politisti asigura linistea publica de Zilele Iasului 2017

Sarbatorile Iasului 2017. Programul evenimentelor care se vor desfasura la Iasi intre 9 si 15 octombrie. De Sf. Parascheva sunt asteptati sute de mii de pelerini

Recomandarile politistilor de Sarbatorile Iasului

1. Aveţi grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate şi nu afişaţi ostentativ obiectele de valoare atunci când vă aflaţi în locuri publice.

2. Respectaţi regulile de circulaţie sau indicaţiile poliţiştilor rutieri, fie că sunteţi conducător auto sau pieton. Atunci când sunteţi la volan, purtaţi centura de siguranţă, nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice şi adoptaţi o conduită preventivă.

3. Nu purtaţi portofelul în buzunarul de la spate al pantalonilor. Folosiţi o borsetă în care să vă păstraţi portofelul şi banii. Nu ţineţi banii în buzunarele laterale ale hainelor, sunt cele mai vulnerabile locuri.

4. Manevraţi banii în interiorul poşetelor. Nu „arătaţi” hoţilor câţi bani aveţi la dumneavoastră când faceţi cumpărături sau în orice alte condiţii.

5. Mare atenţie când constataţi că, pe stradă ori ieşind dintr-un magazin sau alt loc aglomerat, persoane străine se ciocnesc din greşeală de dumneavoastră. Aceştia pot fi uneori hoţi, iar „coliziunea” este regizată. Controlaţi-vă imediat geanta, portofelul, chiar de faţă cu ei.

6. Evitaţi deplasările prin locuri izolate, cum ar fi ganguri, scurtături prin zone necirculate: gândiţi-vă că unui infractor nu-i trebuie mai mult decât 2-3 secunde pentru a vă smulge un lănţişor de la gât sau telefonul mobil din mână.

7. Nu consumaţi alcool în exces. Cele mai multe dintre faptele antisociale sunt generate de consumul de alcool. Pe stradă evitaţi discuţiile în contradictoriu cu persoane necunoscute sau în stare de ebrietate. Nu ripostaţi la agresivitatea lor verbală!

8. Nu vă lăsaţi copii nesupravegheaţi, întrucât se pot rătăci din cauza numărului mare de pelerini. Lăsaţi-le un cartonaş cu numărul dumneavoastră de telefon în buzunar.

9. Atunci când părăsiţi autoturismul, nu lăsaţi la vedere, în interior obiecte de valoare: genţi de voiaj, poşete, aparatură electronică, întrucât acestea pot atrage interesul infractorilor.

10. Comercianţilor le recomandăm să păstreze sumele de bani asupra lor, pentru a evita sustragerea acestora.

Dacă aţi fost victima sau martorul unei infracţiuni nu ezitaţi să anunţaţi cât mai urgent poliţia la numărul de telefon de urgenţă 112 – apel gratuit. Încercaţi să reţineţi cât mai multe detalii despre infractori, cum ar fi semnalmentele lor şi direcţia către care s-au îndreptat pentru a creşte astfel şansa recuperării bunurilor.

Stiri pe aceeasi tema

Lucrarile la sectia ATI de la Spitalul de Arsuri vor fi gata in jurul datei de 20 decembrie, anunta Primaria Sectorului 1

Cristiana Petrariu Bota

Scoala ECO din Timisoara, un concept de succes! Ce metode folosesc profesorii, majoritatea cu grad didactic I, pentru pregatirea micutilor

Cristiana Petrariu Bota

Accident grav in Bihor, intre Les si Miersig. Sase persoane au fost ranite

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult