Zina Dumitrescu, cunoscuta creatoare de moda, a murit la varsta de 82 de ani

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota martie 28, 2019 20:33

Zina Dumitrescu, cunoscuta creatoare de moda, a murit la varsta de 82 de ani

Zina Dumitrescu a murit, joi, la varsta de 82 de ani. Cunoscuta creatoare de moda si-a petrecut ultimii ani din viata intr-un azil pentru batrani situat langa Bucuresti. Zina Dumitrescu, nascuta Zenobia Bogos, a venit pe lume in 16 iunie 1936, in Ismail, Regatul Romaniei.

Zina Dumitrescu a mancat la pranz, s-a simtit foarte bine si s-a dus sa se odihneasca, scrie Libertatea. Trecerea in nefiinta a survenit in propria rezerva de la azilul privat din Ghermanesti unde a locuit in ultimii ani, cel mai probabil in timpul somnului.

Vestea i-a socat pe multi dintre cei alaturi de care si-a petrecut ultimii ani, deoarece, fata de ultimele luni in care slabise considerabil si s-a simtit rau, in ultimele zile starea sa se imbunatatise.

Dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, familia Zinei Dumitrescu s-a mutat la Pitesti. Aici, viitoarea creatoare de moda a urmat liceul economic, apoi a fost acceptata la Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti.

A inceput sa lucreze ca manechin inca din studentie, iar la 30 de ani a devenit director executiv al Casei de Moda Venus.

De numele Zinei Dumitrescu se leaga carierele in moda ale unor manechine celebre: Janine, Romanita Iovan, Bianca Brad, Dana Savuica sau Melek Amet. Tot „mama Zina” a fost cea care i-a lansat cariera designerului Catalin Botezatu.

Zina Dumitrescu a semnat zeci de colectii de moda si a ajuns inclusiv la festivaluri de profil de peste hotare.

 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.