Ziua Internationala a Astronomiei, marcata Observatorul Astronomic “Vasile Parvan” din Barlad

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu aprilie 21, 2018 12:17

Ziua Internationala a Astronomiei, marcata Observatorul Astronomic “Vasile Parvan” din Barlad

Ziua Internaţională a Astronomiei este marcata sambata, 21 aprilie, de Observatorul Astronomic din cadrul Muzeului “Vasile Pârvan” din Bârlad, care va organiza o activitate de promovare a astronomiei: Ziua Internaţională a Astronomiei (Astronomy Day).

Ziua Astronomiei se aniversează în fiecare an, într-o zi de sâmbătă din luna aprilie sau mai, când Luna este în preajma fazei de Primul Pătrar.

Mișcarea a început în California (SUA) în anul 1973, când astronomul amator Douge Berger (președintele clubului local Astronomical Association of Northern California), a decis că decât să invite oamenii să participe la o seară de observații astronomice într-un loc îndepartat de oraș, mai bine ar fi ca clubul de astronomie să organizeze observaţii astronomice în mijlocul orașului, și să arate obiectele cerești publicului trecător, care altfel nu ar avea ocazia să privească printr-un telescop.

Anul acesta Ziua Astronomiei se va aniversa pe 21 aprilie, şi ca în fiecare an echipa de la Observatorul Astronomic al Muzeului “Vasile Pârvan” se va implica în mai multe activităţi publice, ce au ca principal obiectiv promovarea şi popularizarea astronomiei.

Cu acest prilej la evenimentul dedicat Zilei Internaţionale a Astronomiei din 21 aprilie 2018, invitat special va fi astronomul amator Daniel Bertesteanu de la Astroclubul Bucureşti. Prezentarea publică va avea loc la ora 18.30, la sediul Observatorului Astronomic din str. Republicii nr. 235.

Observaţiile astronomice din stradă se vor desfăşura în zona centrală a oraşului, parcul “Victor Ion Popa”, (la strada principală), orele 20.30 – 21.30.

Observaţiile astronomice se vor desfăşura numai dacă cerul va fi senin!

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.