17.4 C
România
21 octombrie 2021
Cele mai frumoase carti din Romania, un proiect unic in Romania de design de carte, isi desemneaza castigatorii printr-o expozitie spectacol pe 25 octombrie
Social

Ziua Limbii Romane. La Brasov se desfasoara Caravana Gaudeamus, in paralel cu festivalul Cerbul de Aur

Vineri sărbătorim Ziua Limbii Române. Concomitent cu Festivalul Internațional de Muzică ușoară „Cerbul de Aur“, la Braşov, zilele acestea are loc şi Târgul de carte „Gaudeamus“ organizat de Radio România. Este prima oară când evenimentul a ajuns la Brasov.

Dincolo de oferta de cărţi, vizitatorii vor putea participa în acestă după-amiază şi la o dezbatere cu ocazia zilei limbii române, sărbătorită astăzi.

Detalii de la Dorin Duşa de la Radio Târgu Mureş: „În Piața Sfântul Ioan din centrul vechi al Brașovului «Limba română, limba Unirii» este titlul dezbaterii și recitalului poetic, eveniment organizat de Radio România Cultural, de la ora 16:00. Dezbaterea va încerca să răspundă mai multor întrebări: Vom reuși oare să respectăm testamentul spiritual al lui Simion Bărnuțiu, care devine cu atât mai actual astăzi? ; S-a stricat și vulgarizat limba română? Dar dacă dorim s-o regăsim în forma ei cea mai frumoasă, unde trebuie să o căutăm? La eveniment vor participa scriitorul și criticul literar Adrian Lăcătuș, decanul Facultății de Litere din Brașov, alături de scriitori și poeți“.

Ziua limbii române este marcată, astăzi, în Republica Moldova, iar românii de pe Valea Timocului, din Serbia, participă, astăzi, la conferinţa „Limba noastră românească – Pod peste Dunăre”, care are ca temă principală importanţa învăţământului în limba maternă pentru comunitatea de români din regiune.

„Ziua Limbii Române” va fi marcată şi la Cernăuţi, în Ucraina.

Institutul Cultural român, organizează, astăzi, la toate reprezentanţele sale din străinătate, manifestări de pomovarea a limbii române.

Stiri pe aceeasi tema

Protocol intre Biserica Catolica si Ministerul Educatiei pentru predarea religiei in scoli

Cristiana Petrariu Bota

Politia Romana face angajari din sursa externa. Candidatii admisi la probele eliminatorii sustin proba scrisa pentru locurile de ofiteri/agenti de politie

Cristiana Petrariu Bota

Prima ninsoare din Banat a cazut azi-noapte, inca ninge in Muntii Tarcu

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult