Ziua Marinei, organizata cu fast in fata a mii de turisti la Constanta. Iohannis: Cei care gandesc si simt romaneste trebuie sa faca tot posibilul pentru o Romanie mai buna
Breaking News Social

Ziua Marinei, organizata cu fast in fata a mii de turisti la Constanta. Iohannis: Cei care gandesc si simt romaneste trebuie sa faca tot posibilul pentru o Romanie mai buna

Ziua Marinei este organizata, miercuri, cu fast in fata a mii de turisti pe Faleza din Constanta. Mii de persoane si presedintele Klaus Iohannis asistă la manifestările prilejuite de Ziua Marinei pe faleza din faţa Comandamentului Flotei din Constanţa. 

Cei care gândesc şi simt româneşte trebuie să facă tot posibilul pentru o Românie mai bună. România nu poate fi cu adevărat un actor regional relevant şi un stat puternic, fără o armată puternică, o armată care să cuprindă Forţe Navale dotate cu tehnică militară modernă – transmite președintele Klaus Iohannis la Constanța, de Ziua Marinei.

„(…) evoluţiile din această regiune s-au aflat pe agenda Summitului NATO de la Bruxelles, de luna trecută. Mai mult, la iniţiativa noastră, s-a organizat, pentru prima dată, o întrunire distinctă, la cel mai înalt nivel, dedicată situaţiei de securitate din zona Mării Negre, cu participarea Georgiei şi Ucrainei. Este un succes al României, pe care l-am obţinut prin perseverenţă şi negocieri susţinute.

Asistăm la formarea unui nou peisaj geostrategic, a cărui evoluţie este greu de prevăzut sau anticipat. România rămâne însă o oază de stabilitate în zonă şi un furnizor regional de securitate. Sunt avantaje reale care decurg din acest statut şi este fundamental să avem capacitatea, dar şi înţelepciunea de a ne folosi atuurile pentru a ne consolida poziţia de membru NATO important şi de partener strategic credibil al Statelor Unite ale Americii. Sunt ferm convins, iar aceasta este poziţia pe care ţara noastră o susţine cu tărie, că doar cooperarea internaţională, bazată pe respectarea normelor de drept internaţional, constituie soluţia consolidării păcii şi securităţii globale. Mai mult, accentul pus pe dimensiunea economică a acestei cooperări poate aduce beneficii ţărilor din sud-estul Europei, precum şi altor state interesate”, a spus preşedintele.

Anul Centenar va fi de referință pentru Marina Militară Română, a transmis și ministrul Apărării, Mihai Fifor. În discursul său, Mihai Fifor a făcut referire la înzestrarea Marinei:

„Anul 2018, anul Centenar, va fi unul de referinţă pentru Marina Militară Română. Suntem în plin proces de selecţie a câştigătorului programului de achiziţie pentru corvetele multifuncţionale, program care ca asigura nu doar o capabilitate de apărare la Marea Neagră, dar, prin offsetul aferent, va asigura modernizarea celor două fregate tip T22 – Regele Ferdinand şi Regina Maria. Totodată, săptămâna viitoare vom aproba în Guvern Hotărârea pentru derularea achiziţiilor sistemului de instalaţii mobile de lansare de rachetă anti-navă, bateriile de coastă, care vor întregi amprenta de securitate a ţării noastre”

Stiri pe aceeasi tema

Inmormantarea actritei Olga Tudorache are loc sambata la Cimitirul Bellu din Bucuresti

Ioana Badulescu

Virusul gripal continua sa ucida in Romania, alte patru decese au fost anuntate marti de INSP

Ioana Badulescu

VINEREA MARE sau VINEREA PATIMILOR. Zi de post negru si meditatie. Ce se intampla daca faci rau cuiva in aceasta zi

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult