Familia regala a Romaniei
Social

Ziua Regalitatii, sarbatorita pe 10 mai. Principesa Margareta a transmis un mesaj

Ziua Regalitatii este sarbatorita de Familia Regala a Romaniei pe 10 mai. In acest an, 10 Mai are o semnificatie aparte, deoarece se implinesc 150 de ani de cand Carol I a fost proclamat principe suveran al Principatelor Unite. Astazi, de Ziua Regalitatii, Casa Majestatii Sale organizeaza mai multe evenimente la Castelul Peles din Sinaia.

Printre evenimente se numara inaltarea Stindardului Regal, un concert de gala, un Garden Party, iar la ora 18:00 Familia Regala va iesi pe balconul castelului pentru a saluta participantii. Sarbatoarea va debuta in Bucuresti, la Statuia Regelui Carol I din Piata Palatului Regal, unde, la ora 10:30, va avea loc o ceremonie militara si depunere de flori. Familia Regala va sosi la Statuia Regelui Carol I la ora 11:00.

Mesajul principesei Margareta de Ziua Regalitatii

Regii si Reginele au contribuit la crearea Romaniei moderne, la constructia societatii civile, politicii, economiei, educatiei si culturii noastre si au servit interesele natiunii cu loialitate, iubire si credinta, a precizat principesa Margareta, de Ziua Regalitatii.

Custodele Coroanei aminteste, intr-un mesaj video postat pe pagina de Facebook a Casei Regale, ca anul acesta se implinesc 150 de ani de cand Principele Carol I a depus juramantul de credinta fata de tara.

„In acelasi an, Suveranul promulga constitutia care definea tara noastra drept „un singur stat indivizibil, sub denumirea de Romania”. Au fost cei mai grei si cei mai binecuvantati ani din istoria noastra. Niciodata nu am avut mai multe sacrificii si suferinta, dar niciodata nu am avut parte de mai multa dezvoltare si libertate”. In aceasta perioada, Coroana a influentat, in mod benefic, societatea, dand romanilor „incredere si mandrie, exemplu si insufletire, aratand mereu drumul inainte”, a mai spus principesa Margareta.

Romanii sarbatoresc, in data de 10 mai, Ziua Regalitatii. Pentru tara noastra, ziua are o tripla semnificatie: in data de 10 mai 1866, Carol I a devenit Domnitor al Romaniei. 11 ani mai tarziu, Romania si-a castigat independenta, iar in 10 mai 1881 a devenit Regat. Intrucat anul 2016 marcheaza implinirea a 150 de ani de la acest eveniment, Casa Regala va organiza o serie de evenimente, la Bucuresti si Sinaia. Cu acest prilej, Casa Regala va organiza o serie de evenimente.

Stiri pe aceeasi tema

Cum a castigat Florian Coldea un post de conferentiar la Academia Nationala de Informatii

Ioana Badulescu

Codul Rutier, modificari importante la limita de viteza in localitate

Cristiana Petrariu Bota

Fostul sofer al lui Sorin Oprescu, retinut de DNA. Edilul avea un aparat care bruia semnalul telefoanelor mobile

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult