Ziua Romanilor de Pretutindeni, in fiecare duminica din luna mai
Externe

Ziua Romanilor de Pretutindeni, in ultima duminica din luna mai

Romanii din strainatate au o zi a lor. Aurelian Mihai, deputat de diaspora, este unul dintre initiatorii unei initiative legislative, care a primit girul parlamentarilor in urma cu o saptamana, care prevede ca Ziua Românilor de Pretutindeni se va sărbători în fiecare an în ultima duminică a lunii mai. Iata ce spune deputatul de diaspora despre Ziua Romanilor de Pretutindeni, intr-un document transmis presei.

În luna mai a anului 2014 am prezentat colegilor parlamentari inițiativa de modificare a Legii nr. 299/2007 privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni, proiect susținut de încă 42 de colegi deputați si senatori, care iată în urma votului dat in 22 aprilie 2015 în Camera Deputaților, a fost votat de către 299 din deputații prezenți.

Modificarea adusă de această inițiativă legislativă prevede ca Ziua Românilor de Pretutindeni să fie sărbătorită în fiecare ultimă duminica a lunii mai.

Iti recomandam si: Preturile la alimente in Germania, mai mici ca in Romania. O spune o romanca rezidenta

Redau mai jos din expunerea de motive partea referitoare la argumentele aduse în Parlamentul României în apărarea acestei propuneri:

„Totodată, la solicitările repetate ale comunităților de romani din afara granițelor statului român, aducem o modificare cu privire la sărbătorirea în fiecare an a Zilei Românilor de Pretutindeni.

Proximitatea sărbătorii naționale de la 1 decembrie, cât și faptul că sărbătoarea anului este dublată de o sărbătoare religioasă deosebit de importantă, precum și de faptul că se celebrează actualmente în timpul Postului Crăciunului, perioadă dedicată mai mult rugăciunii, dorim ca Ziua Românilor de Pretutindeni să fie sărbătorită în ultima duminică a lunii mai, lună în care sunt incluse mai multe sărbători ale familiei, Ziua Mamei, Ziua Tatălui, Ziua Europei, Ziua Independenței de Stat etc.

Considerăm așadar perioada de celebrare a Zilei Românilor de Pretutindeni ca fiind una propice activităților culturale, organizării de spectacole și alte acțiunii proprii dedicate românilor care au ales să trăiască în afara granițelor tarii!”

Așadar, dragi romani, ne vom bucura de acum înainte în fiecare primăvara de sărbătoarea noastră.

Aurelian Mihai, deputat diaspora

Stiri pe aceeasi tema

Emisarul Michel Barnier a primit mandat de la UE pentru a incepe negocierile pentru Brexit

Ioana Badulescu

Parlamentul din Suedia mai are doua sanse pentru a vota un premier, altfel primavara va aduce alegeri anticipate

Cristiana Petrariu Bota

Dodon, mesaj de Ziua Nationala catre presedintele Romaniei: Urari de pace si prosperitate pentru poporul roman

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult