-3.5 C
România
1 decembrie 2020
Ziua Romanilor de Pretutindeni, in fiecare duminica din luna mai
Externe

Ziua Romanilor de Pretutindeni, in ultima duminica din luna mai

Romanii din strainatate au o zi a lor. Aurelian Mihai, deputat de diaspora, este unul dintre initiatorii unei initiative legislative, care a primit girul parlamentarilor in urma cu o saptamana, care prevede ca Ziua Românilor de Pretutindeni se va sărbători în fiecare an în ultima duminică a lunii mai. Iata ce spune deputatul de diaspora despre Ziua Romanilor de Pretutindeni, intr-un document transmis presei.

În luna mai a anului 2014 am prezentat colegilor parlamentari inițiativa de modificare a Legii nr. 299/2007 privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni, proiect susținut de încă 42 de colegi deputați si senatori, care iată în urma votului dat in 22 aprilie 2015 în Camera Deputaților, a fost votat de către 299 din deputații prezenți.

Modificarea adusă de această inițiativă legislativă prevede ca Ziua Românilor de Pretutindeni să fie sărbătorită în fiecare ultimă duminica a lunii mai.

Iti recomandam si: Preturile la alimente in Germania, mai mici ca in Romania. O spune o romanca rezidenta

Redau mai jos din expunerea de motive partea referitoare la argumentele aduse în Parlamentul României în apărarea acestei propuneri:

„Totodată, la solicitările repetate ale comunităților de romani din afara granițelor statului român, aducem o modificare cu privire la sărbătorirea în fiecare an a Zilei Românilor de Pretutindeni.

Proximitatea sărbătorii naționale de la 1 decembrie, cât și faptul că sărbătoarea anului este dublată de o sărbătoare religioasă deosebit de importantă, precum și de faptul că se celebrează actualmente în timpul Postului Crăciunului, perioadă dedicată mai mult rugăciunii, dorim ca Ziua Românilor de Pretutindeni să fie sărbătorită în ultima duminică a lunii mai, lună în care sunt incluse mai multe sărbători ale familiei, Ziua Mamei, Ziua Tatălui, Ziua Europei, Ziua Independenței de Stat etc.

Considerăm așadar perioada de celebrare a Zilei Românilor de Pretutindeni ca fiind una propice activităților culturale, organizării de spectacole și alte acțiunii proprii dedicate românilor care au ales să trăiască în afara granițelor tarii!”

Așadar, dragi romani, ne vom bucura de acum înainte în fiecare primăvara de sărbătoarea noastră.

Aurelian Mihai, deputat diaspora

Stiri pe aceeasi tema

Acordul Brexit a fost respins categoric de Parlamentul din Marea Britanie, se cere demisia premierului Theresa May

Cristiana Petrariu Bota

Boris Johnson a anuntat planul de iesire din izolare care va aplicat de Marea Britanie in urmatoarele doua luni

Cristiana Petrariu Bota

Arestari in Ungaria in ancheta refugiatilor morti intr-un camion frigorific. Sefii retelei s-ar afla in Romania

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult