Ministerul Educatiei ar putea da mana libera scolilor sa decida singure dupa ce plan-cadru vor functiona la gimnaziu si liceu
Examene

Inspectoratele scolare vor trebui sa transmita Ministerului Educatiei date privind modul de acoperire cu personal calificat si necalificat a catedrelor eliberate prin pensionare

Inspectoratele scolare din toata tara vor trebui sa transmita Ministerului Educatiei date privind modul de acoperire cu personal calificat si necalificat a catedrelor eliberate prin pensionare, precum si o informare asupra perspectivei educatiei despre campania de vaccinare. 

Totodata, vor trebui sa reactualizeze datelor privind dotarea cu echipamente si conectarea la internet a elevilor, ca urmare a programelor derulate de catre Ministerul Educatiei.

De interes: Val de cereri de pensionare in invatamant. Profesorii se tem de conditiile de pensionare din 2021 si de diferentele majore din cuantumul pensiei

„Este esentiala o radiografie reala a momentului in sistemul de invatamant precum si o informare corecta si completa din perspectiva educatiei pentru sanatate/campaniei de vaccinare”, a subliniat Ministerul Educatiei.

Datele transmise de Ministerul Educatiei: 

„I. In perspectiva incheierii semestrului I, Ministerul Educatiei dispune catre toate unitatile de invatamant, prin intermediul inspectoratelor scolare, urmatoarele:

  • Reactualizarea datelor privind dotarea cu echipamente si conectarea la internet a elevilor, ca urmare a programelor derulate de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii prin HG 370/2020 ”Scoala de acasa”, HG 756/2020, OUG 144/2020, precum si prin interventii realizate la nivel local.
  • Reactualizarea datelor privind accesul cadrelor didactice la tehnologie si internet, in vederea desfasurarii in cele mai bune conditii posibile a activitatilor de predare/evaluare.
  • Modul de acoperire cu personal calificat si procentul de acoperire cu personal necalificat a catedrelor/normelor didactice eliberate prin pensionare in timpul anului scolar 2020-2021.II. Dupa finalizarea acestui proces, unitatile scolare vor identifica si raporta, pana la 11 ianuarie 2021, numarul elevilor aflati in situatie de risc cu privire la incheierea mediilor pe semestrul I, in vederea stabilirii planului de interventie personalizata pentru evitarea abandonului scolar cauzat de dificultatile derularii procesului de invatamant in sistem online.

III. In vederea informarii corecte a personalului din invatamant cu privire la campania nationala de vaccinare, precum si in sprijinul incurajarii vaccinarii, Ministerul Educatiei va solicita tuturor scolilor, inspectoratelor scolare si universitatilor publicarea pe pagina web proprie a linkului catre Platforma nationala de informare cu privire la vaccinarea impotriva COVID-19 – https://vaccinare-covid.gov.ro/

Informatiile puse astfel la dispozitie vor constitui o contributie la educatia pentru sanatate a elevilor si studentilor”, transmis Ministerul Educatiei si Cercetarii.

 

Stiri pe aceeasi tema

Examen de admitere 2017 in institutiile militare de invatamant. Conditii de inscriere pentru candidati

Ioana Badulescu

REZULTATE INSCRIERI CLASA PREGATITOARE 2014-2015. CALENDAR

Un ordin dat de ministrul Educatiei pe 16 decembrie completeaza regulile in predarea online

Teodora Badescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult