-0.5 C
România
8 decembrie 2023
Breaking NewsExamene

Sase universitati din Romania, in Top 100 al universitatilor din Europa Emergenta si Asia Centrala, publicat de QS

Sase universitati din Romania au fost incluse in Top 100 al universitatilor din Europa Emergenta si Asia Centrala, publicat de QS. In top 50 se afla o singura universitate din Romania, in top 100 figureaza alte cinci, iar in intervalul 101-200 sunt clasate alte sase universitati. Restul institutiilor universitare din Romania pana la 19 sunt clasate intre locurile 200 si 400. 

Astfel, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca se regaseste pe locul 40 in cea mai noua editie a clasamentului universitatilor QS. In Top 100 mai figureaza Universitatea din Bucuresti, Universitatea A.I. Cuza din Iasi, Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi si Universitatea de Vest din Timisoara.

QS precizeaza ca este vorba despre cel mai extins clasament pe care il realizeaza pentru aceasta regiune si ca aproape jumatate dintre universitatile incluse provin din doua tari: Rusia si Turcia. Romania se numara printre tarile cu o prezenta considerabila, ca numar de institutii, alaturi de Kazahstan, Polonia, Ucraina, Republica Ceha si Ungaria.

Citeste si: Val de cereri de pensionare in invatamant. Profesorii se tem de conditiile de pensionare din 2021

Clasamentul s-a bazat, in aceasta editie, pe 10 indicatori, inclusiv reputatia academica, reputatia in randul angajatorilor, productivitatea in domeniul cercetarii.

Universitatile romanesti incluse in Ranking-ul QS al universitatilor din Europa Emergenta si Asia Centrala (locul in clasament – universitatea):

40 – Universitatea Babes-Bolyai

56 – Universitatea din Bucuresti

73 – Universitatea Politehnica din Bucuresti

81 – Universitatea A.I. Cuza

93 – Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi

95 – Universitatea de Vest din Timisoara

Clasamentul integral poate fi consultat aici

Related posts

Profesorul Rafila: Ridicarea restrictiilor trebuie monitorizata pentru a vedea cum se reflecta in numarul de imbolnaviri

Lucy Ionesco

Guvernul si-a angajat raspunderea pe alegerea primarilor in doua tururi de scrutin

Lucy Ionesco

Presedintele Iohannis a anuntat relaxarea restrictiilor dupa data de 15 mai. Mastile vor fi obligatorii in spatiile publice

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult